Lisica koja je prošli tjedan pronađena u bazenu s otpadnim uljem, nakon oporavka puštena je danas na slobodu.

Galerija Lisica puštena na slobodu - 3 Lisica puštena na slobodu - 4 Lisica koja je prošli tjedan pronađena u bazenu s otpadnim uljem puštena je na slobodu +1 Lisica puštena na slobodu - 2

Lisica koja je prošli tjedan upala u bazen otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku, vraćena je u prirodu. 

Na stranicama Zološkog vrta Grada Zagreba napisano je kako je lisac osam dana proveo u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo je temeljito pregledan, ojačan infuzijom i dobrom hranom te tri puta okupan kako bi mu se dlaka odmastila.

"Dobro očišćen i zdrav lisac više nije imao što raditi u zatvorenom prostoru, pa smo ga odlučili vratiti u prirodu. Dovezli smo ga u istočni dio Zagreba, onaj koji mu je poznat, no ipak dovoljno udaljen od mjesta gdje je doživio pustolovinu života, te ga pustili. Iako smo mislili da će lisac odjuriti u slobodu, trebao mu je mali poguranac. Lišče, sretno i pamet u glavu!", navodi se na stranicama. 

 

U galeriji pogledajte dirljive fotografije lisice. 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju