Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - u Hrvatsku je od petka do danas u 17 sati ušlo 123.112 putnika, a izašlo 80.518, izvijestila je istarska policija.


Među putnicima koji su ušli u Hrvatsku 113.260 je inozemnih, a 9.852 domaćih.

Vezani članci Kamp Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma Liječnici KBC-a Rijeka Korona ne posustaje, bolnice se pune: Liječnici upozoravaju - "Uzimanje ovih lijekova na svoju ruku povećava smrtnost"

Iako su jučer zabilježene najveće gužve, kako na graničnim prijelazima tako i na istarskim prometnicama, i jutros je kolona vozila na "istarskom ipsilonu" u jednom trenutku bila oko šest kilometara. Međutim na ulazu i izlazu iz zemlje se nije puno čekalo, ulazilo se i izlazilo u dva traka bez većih zastoja.

Među strancima koji su doputovali najbrojniji su bili Slovenci, Talijani i Nijemci i Austrijanci.

Tijekom jutra pojačan je bio i promet na ulazu i izlazu iz Umaga i Poreča te na mostu Mirna, no u poslijepodnevnim satima stanje se normaliziralo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju