Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prekinuto suđenje Žužiću, svjedok se opet nije pojavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna rasprava, na Općinskom sudu u Karlovcu, u suđenju 23 - godišnjem Hrvoju Žužiću iz Velike Gorice, okrivljenom za izazivanje prometne nesreće 1. kolovoza u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka, danas je prekinuta. Sljedeća je zakazana za 18. prosinca.

Iako se danas očekivao završetak dokaznog postupka pa i donošenje presude, maloljetni Hrvoje Ivanković, Žužićev suvozač u BMW-u, ni po treći put nije se odazvao pozivu suda. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na slobodu godinu dana ranije Hrvoje Žužić sutra izlazi iz zatvora Slika nije dostupna Video: Hrvoje Žužić u lancima doveden na sud

Sutkinja Elma Kaleb Mamić donijela je rješenje o njegovu policijskom dovođenju na raspravu 18. prosinca.

Zahtjevu obrane da sud mjeru pritvora protiv okrivljenog Žužića zamijeni oduzimanjem vozačke dozvole, te da se nakon četiri mjeseca pritvora brani sa slobode, sutkinja Elma Kaleb Mamić nije udovoljila.

Sudski vještak za toksikologiju Zdravko Kovačić svjedočio je o reakcijama prosječnog vozača pod različitim stupnjevima
alkoholiziranosti. Kazao je kako vozač s oko dva grama po kilogramu apsolutnog alkohola u krvi, koliko je utvrđeno da je Žužić imao za vrijeme izazivanja prometne nesreće, ima 'zakašnjelu reakciju u odnosu na prosječnu trijeznu osobu za oko 3,7 sekundi'.

Odgovarajući na pitanje odvjetnika okrivljenoga Veljka Miljevića je li stupanj opijenosti individualna stvar ili podjednaka za sve, vještak je odgovorio kako je 'reakcija strogo individualna'.

Tada je Veljko Miljević, jedan od triju Žužićevih odvjetnika,
predočio vještaku Kovačiću nalaz liječnika Ante Runje iz Velike
Gorice, koji je Žužića pregledao nakon nesreće.

U nalazu, koji je sastavni dio sudskog spisa, piše da je Žužić bio sposoban hodati ravnom crtom, dotaknuti kažiprstom nos otvorenih i zatvorenih očiju te je procijenio da je Žužić bio u pripitom, a ne pijanom stanju.

Kovačić je kazao da do razlike između izmjerene i procijenjene alkoholiziranosti može doći zbog tzv. 'situacijskog otrežnjenja'. 

Nakon pitanja sutkinje što točno znači njegova tvrdnja iz nalaza i mišljenja da je 'prema nalazu urina i krvi okrivljenika utvrđeno da je alkohol bio u fazi eliminacije', Kovačić je kazao kako to znači da okrivljenik 'nije pio sat ili dva prije prometne nesreće'.

Obrana je tražila svjedočenje liječnika Runje, ali je to sutkinja nakon stanke odbila uz obrazloženje da je toksikološko vještačenje obavljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene