Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje pristranosti

Prekinuta rasprava u slučaju 'Kamioni' zbog odluke o izuzeću suca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po prvi put je USKOK tražio izuzeće nekog suca, i to pred samo zaključenje rasprave.

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas se trebalo nastaviti suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u aferi 'Kamioni', no rasprava je prekinuta nakon što je tužiteljstvo zatražilo izuzeće  predsjednika sudskog vijeća suca Horvatovića zbog pristranosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Arthur Nikky Vuksan Nagodba s Uskok-om Obrat na suđenju! Nogometni menadžer Vuksan priznao da je Mamiću pomogao izvlačiti novac iz Dinama

Tužiteljica je ovaj zahtjev objasnila rekavši kako Horvatović nije dozvolio ispitivanje novog svjedoka za kojeg tvrde da se nedavno ispostavilo da ga treba ispitati.

Rasprava je zbog toga prekinuta, a odluku treba donijeti presjednik Županijskog suda.

Prvi put ikada: USKOK traži izuzeće suca zbog pristranosti

Sudac Horvatović je rekao kako je nedopustivo da je USKOK pustio takvu informaciju najprije u medije i da je odluka donesena na nivou cijelog sudskog vijeća, da odluka nije bila samo na njemu i da se pokazalo da svjedok nema presudni utjecaj na optužnicu kakva je postavljena, ali da se svaka strana ima pravo ljutiti na sudske odluke.

To je po prvi puta da izuzeće suca trazi tužiteljstvo. Rončevićev odvjetnik Farčić kaže da je ovo nerazuman potez tužiteljstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene