Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici odbili bon od 500 kuna

Prekinut štrajk komunalaca u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici pulskoga Gradskog komunalnog poduzeća "Herculanea" danas su u podne prekinuli štrajk koji su počeli u ponedjeljak zbog neisplate božićnica, izvijestio je danas predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera te čelnik štrajkaškog odbora Bruno Bulić.

Prema njegovim riječima, zaposlenici tvrtke 'Herculanea' na današnjem su sastanku odlučili ne prihvatiti bon od 500 kuna koji im je ponudio grad, a sindikati će radnicima osigurati isplatu za vrijeme provedeno u štrajku budući da je grad to odbio učiniti.'Uprava 'Herculanea' odbila je zahtjev sindikata da se bon od  500 kuna odmah isplati tako da se doda neoporezivom iznosu u 2010. godini, a ne da se tretira kao dug poslovanja za ovu godinu, zatim isplatu plaće u siječnju uvećanu za 700 kuna, te da se dani provedeni u štrajku radnicima plate kao da su radili', istaknuo je Bulić, dodajući kako je gotovo svih 200 zaposlenika 'Herculanea' bilo protiv nastavka štrajka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Slika nije dostupna Dok im ne ispune zahtjeve Pula: Štrajkaju radnici gradskih tvrtaka

Objasnivši odluku o prekidu štrajka, Bulić je rekao kako sindikati nisu htjeli da građani dobiju 'krivu sliku o tom poduzeću. Do izražaja je došla senzibilnost prema građanima te da prestane maltretiranje kolega iz drugih komunalnih poduzeća koji pod prijetnjom otkaza moraju dolaziti u Pulu čistiti ulice', ističe Bulić. Dodao je kako je pritisak na ljude bio golem te da su u Puli očito 'na vlasti djeca čije funkcije nadilaze njihove psihofizičke sposobnosti'.

Miletić zadovoljan

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u izjavi za novinare izrazio je zadovoljstvo što je prekinut štrajk, pri čemu je građanima Pule zahvalio na dosadašnjoj potpori te svim istarskim gradonačelnicima na iskazanoj solidarnosti.'Ponuda koju je grad dao radnicima za isplatu poklon-bona od 500 kuna je iznad svih mogućnosti, ali je ne povlačim, te će svi radnici koji budu htjeli danas moći preuzeti bon', zaključio je Miletić.

Tijekom jučerašnjeg dana gradski prijevoznik 'Pulapromet' i članovi Sindikata Istre i Kvarnera u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi prekinuli su štrajk kojim su se solidarizirali s djelatnicima 'Herculanea", koji su počeli štrajk tražeći isplatu božićnice od 2000 kuna. ( Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene