Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ivana Pezo Moskaljov

'Svima je davala obećanja, iako, za probleme koji ih muče, nema ovlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada zvijezda pada, kažu i da nešto treba poželjeti.

Iza nas je noć želja i jedna od najljepših u godini u kojoj je svatko tko je čekao svoju zvijezdu padalicu, uživao u pravom nebeskom igrokazu. Kiši zvijezda, u narodu poznatima kao Suze Svetog Lovre.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov "Na teškoj i traumatičnoj temi kojom se sada nabacuju političari su pali na ispitu. I kao društvo vratili nas daleko unazad" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Virus i potres u tjednu koji je iza nas: Podrhtavanje je podsjetnik da su krhki i planovi za obnovu

Nema tko u tjednu na izmaku nije poželio da iza objave islamskih militanata o pogubljenju Tomislava Salopeka - ne stoji ono najgore. 'Ne možemo sa 100% sigurnošću potvrditi da je to istina, ne znam hoćemo li moći sljedećih dana, ali ono što vidimo ne izgleda dobro, lijepo. Izgleda grozno', rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik Vlade Zoran Milanović.

'Sve dok postoji ijedan tračak nade, ijedan promil šanse da je Tomislav živ, mi nastavljamo raditi', rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Francuskoj tvrtki u kojoj je oteti Hrvat radio kao geodetski stručnjak prvo je stigao zahtjev za otkupninom, a onda i razmjenom. 'I iz toga egipat.službe zaključuju da se radi o 2 organizacije', izjavila je Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova.

Je li se Tomislav zatekao na krivom mjestu i u krivo vrijeme ili je riječ o osveti zbog hrvatske uloge u koaliciji protiv tzv. Islamske države ? 'Hrvatska zbog svoje veličine ne može to predvoditi, ali sigurno se ne sakriva ispod stola, nadajući se da će ubijati nekog drugog, a ne nas', rekla je Pusić. Dok je Milanović rekao kako 'Hrvatska neće sudjelovati u borbama protiv IS s time se trebaju nositi neki drugi!'.

Pojačana je i sigurnost hrvatskih radnika u Egiptu. Zatreba li - spremni su na evakuaciju. Radikalni postupci odavno su promijenili sigurnosnu sliku, pa će mnogi razmisliti i o turističkim putovanjima. Strah je opravdan.

Sa željezničke postaje iz Đevđelije na jugu Makedonije - stižu dramatični prizori tisuća izbjeglica.

U vlak prema Srbiji jedan je dječak uguran na silu. Izvukli su ga kad su shvatili da je razdvojen od obitelji. Središte Beograda preplavili su izbjeglički šatori. Svijet se, bez sumnje, suočava s najtežom izbjegličkom krizom!

Slovenija čini sve kako bi se nastavila arbitraža u Savudrijskoj vali od koje je Hrvatska - odustala. Prepustila je arbitražnom sudu da joj odredi - novog arbitra!

Predsjednica kao da je usred kampanje. Dok je imala privremeni ured pod Marjanom... ovacije, poziranje s građanima, ali i pjesma gdje god je došla.U vojnoj luci boravili su besplatno. A gošća domaćinima nije ostala dužna - svima je davala obećanja, iako za probleme koji ih muče nema ovlasti.

Nadmašila je, čini se, i Milana Bandića koji nije bio zadovoljan kako perači ulica rade svoj posao,
pa se prije zore sam primio šmrka. I ne radi to, uvjerava, zbog izbora.

I u tjednu na izmaku - kolone prema hrvatskoj obali. S rekordima na hrvatskim autocestama stiže i zarada od cestarina. A tamo gdje prometa nema, država je odlučila rezati - i umjesto zaposlenika uvesti automate.

'Sve te uštede idu za lakše vraćanje kredita', rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Država kani uštedjeti i na hitnim medicinskim letovima. Samo nije jasno kako zna li se da će, za spašavanje unesrećenih, privatnoj talijanskoj kompaniji samo za 4 mjeseca letenja - platiti više od 10 milijuna kuna. Iako neće letjeti noću i u lošim vremenskim uvjetima.

Jer sve to, i dalje bi, trebali raditi vojni helikopteri!

Podignute su prve optužnice protiv najvećih poreznih dužnika - humanitarca Joze Primorca i poduzetnika Alena Bubala. Sumnjiče se za utaju poreza i milijunske malverzacije na štetu države.

Većina objekata u Posavini je obnovljena. Ali obnovom mnogi nisu zadovoljni. Rok za dovršetak
obnove je - prekoračen.

Na blagdan Velike Gospe - prepuna marijanska svetišta... i oštra retorika s oltara. Biskupi su branili obitelj i brak - zagovarali zajedništvo.

Uz Gospinu pomoć ili čvrstu ruku i oko sokolovo, svejedno je. Bio je ovo tjedan, ne samo zbog Alke u Cetinskoj krajini, po mnogočemu atraktivan - turistima.

A više nego ikad bilo ih je na Kornatima - kako i ne bi, kad jedan od najvećih jadranskih bisera mami morem i hridima...
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene