Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

''Švicarski su suci sasuli "drvlje i kamenje" po domaćem pravosuđu''

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Pixell)
Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Sjajnih sportskih vijesti bilo je u tjednu za nama. Na njih, ali i druge teme podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Pjesma i vatreni ples čuvenog zbora Crvene armije - 'zapalili' su metropolu, a Vatreni su naciji željnoj dobrih vijesti - darovali put u Rusiju!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Hrvatska je puna problema koji bi mogli prerasti u gospodarsku krizu, a šef oporbe bavi se satirom Slika nije dostupna Pregled tjedna Tjedan na izmaku, i u političkom smislu - buran

"Vodim Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, hoću da bude kako treba i da tamo napravimo rezultat!", rekao je Zlatko Dalić, hrvatski nogometni izbornik koji je posrnulu reprezentaciju digao na noge.

Hrvatska slavi, a Talijani su na koljenima. Nema ih u odabranom društvu, slika uplakanog Buffona, obišla je svijet!

Hladnoća u Hrvatskoj daleko je od sibirske. Ipak, snijeg je napadao, a prkosilo se udarima vjetra dok se na moru spašavala živa glava.

S prvim zimskim nevoljama zatoplilo je u odnosima Banskih dvora i Pantovčaka. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ublažila je nedavnu javnu kritiku prema Vladi Andreja Plenkovića.

Loša ekonomska i demografska slika bila je okidač za njezinu opasku da u državi ništa ne valja i da je stanje izvanredno! Ministrica demografije i socijane politike Nada Murganić odgovorila je na opaske predsjednice kako u Hrvatskoj nije ''izvanredno, nego izazovno stanje'' i predstavila nove mjere za demografsku obnovu. Kao pomoć roditeljima, dječji doplatak primat će gotovo 100 tisuća obitelji koje na to dosad nisu imale pravo. Ozbiljne mjere ili politički odgovor predsjednici...?

Kako bilo, pred državom je težak posao, jer brojke su zabrinjavajuće. Da mahom mladi odlaze u nepoznato više i nije vijest već, nažalost, hrvatska stvarnost!

Švicarski su suci sasuli "drvlje i kamenje" po domaćem pravosuđu. I u arbitražnoj presudi u sporu Hrvatske s MOL-om zaključili: proces Ivi Sanaderu je montiran, sudac Ivan Turudić - pristran, a svjedok Robert Ježić - nepouzdan.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene