Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Uzbudljiv tjedan iza nas: Raspisani izbori, preslaguju se kandidati i stranke, pršte obećanja

Sve će obećati, jer na svakom ćošku - i glas je više. 42 dana do izbora nema političara, koji ne želi biti viđen.

Podižu se predizborne lopate. Gradi se. Ukida naplata mostarine. Obići će zemlju. Prevaliti na stotine kilometara. Potrošiti velik novac. Kad je rezultat u igri - ne štedi se na političkoj utakmici.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažnija zbivanja Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

Ivan Penava dalje će bez HDZ-a. Istupio je iz stranke i za sobom poveo baš sve vijećnike u Vukovaru. Prigrlili su ga u taboru Miroslava Škore. Nakon puča, vukovarski disident ipak priznaje: sreću bi okušao i u nekoj budućoj koaliciji HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Tko će na izbore, s kim i kako?

Tko će s kim i kako? Iako se imena na izbornim listama još dorađuju - kampanja prije kampanje - riješila je većinu političkih nedoumica. Most se urušava - neki više ne mogu zajedno. Stranku, koja je Škori okrenula leđa, napustilo je nekoliko uzdanica.

Hvale se "kapitalcima" i love baš za svaku slamku. "Opcija koju prepoznajem kao poštenu i usmjerenu prema budućnosti", smatra nezavisna kandidatkinja na listi Mosta Marija Selak Raspudić.

Kako ćemo na birališta - još se ne zna. "Ne mislite da je to prevelik teret za moja nejaka leđa? Mi ćemo napraviti epidemiološki okvir kad dobijemo zahtjev", otkriva ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Milanović najavio da možda neće na glasanje

Maska će biti poželjna, ne i obvezna. Svoju je zato skinuo šef države Zoran Milanović i šokirao: možda hoće, možda neće - zaokružiti.

Stav s Pantovčaka ne samo da je zbunjujući za naciju, već i pljuska cijelom demokratskom sustavu. "Milanovićevu nepristranost" i ljevica i desnica tumače na svoj način.

Saziv Sabora ušao u povijest

Ljubavi na političkoj pozornici odavno nema. U povijest je ušao ovaj saziv Sabora, čija je slika, vrlo često, izazivala zgražanje birača koji su im dali povjerenje - i zbog brojnih okršaja.

Zbog teme na kojoj su u sabornici pucali mikrofoni - zviždalo se i na Markovu trgu. Oporba je nezadovoljna. Donošenje Zakona o obnovi Zagreba - odgođeno je za bolja vremena. Izviždan je i premijer!

No, ipak su ih čuli - svima koji su prije dva mjeseca ostali bez krova nad glavom, država će plaćati najamninu. Traže se dodatna financijska rješenja.

Privođenje Ane Karamarko

Tjedan prepun političkih obrata - začinjen je privođenjem Ane Karamarko. Supruga bivšeg šefa HDZ-a i njezina tvrtka, jedna su od karika u lancu koje USKOK tereti za porezne prevare preko fiktivnih poslova. Tajming je dao političku boju akciji.

Otvaranje granica

Hrvatska uz oprez - otvara i granice. I stracima jamči da mogu planirati odmor na Jadranu.

Čini se, nema potrebe ni za epidemiološkim uslugama, pa će se Stožer javljati po potrebi. No, još ih je mnogo oko povratka u školske klupe, jer ovakav kaos sa školama - u kojem nitko ne želi preuzeti odgovornost - dugo nismo imali. Kako bilo - svi učenici moraju na nastavu!

Riješen problem neradne nedjelje?

Nedjelja je i dalje pod epidemiološkim povećalom. Čini se, ne zadugo.

Radnih bi ubuduće trebalo biti samo 14 - i to one koje godišnje donose zaradu. Poslodavci će odabrati. Ozakoniti sve treba nova garnitura na Markovu trgu.

Detaljan pregled tjedna pogledajte u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene