Obavijesti Pretražite Navigacija
Svijet i svjetinja

Pregled tjedna Ivane Petrović: "Fakat luda kuća"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Tjedan iza nas obilježila je Istanbulska konvencija i sva previranja oko njezine interpretacije i ratifikacije (koja tek slijedi), ali i zbunjujući raskoraci u vanjskoj politici između Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Vlade. Pravi razlog za Pregled tjedna Ivane Petrović.

Svjetinja je licemjerna. U prosvjedu protiv Istanbulske konvencije kao i stavovima protivnika ratifikacije zadnjih dana, kad se broji, trostruko puta više se spominje prezime Plenković nego riječ konvencija ili pojam: rodna ideologija. Stoga su ovo prosvjedi protiv premijera, a ne konvencije izričito. Sve se svelo na opsesiju s moći.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović TJEDNI PREGLED IVANE PETROVIĆ "Da slučajno nekome ne bi palo na pamet raditi neku kavgu u Vukovaru. Taj scenarij raznih foliranata već smo jednom vidjeli" Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Petrović Ovih smo dana mogli vidjeti gdje je hrvatska politika: Teška je demokracija. Puno je lakši tigar od papira

Fokus ovog očito višesmjerno upravljanog procesa, kojem sufliraju svi kartaši na balkanu, je podjela. U vrijeme najžešćih geopolitičkih preslagivanja Hrvati se dijele oko konvencije. Zanimljivo.

Peruško vraća Ruse u roll up za Agrokor i to sa 40 posto. Njega za razliku od Ramljaka nitko ne propitkuje. SDP više ne spominje američke lešinare, nitko ne pita u kojoj je fazi kazneni, najbitniji aspekt Agrokora. Je li ovo sad s novim Fabris momentumom neka balkanska "Jalta" pa će Merkator ići Amerima, a ovo u Hrvatskoj Rusima? Hoće li granica balkanske Jalte biti u Savudrijskoj vali?

Vanjaska i sigurnosna politika EU, kojoj eto nesvijesni trenutka i mi pripadamo, nakon londonskih događanja radi veliki obrat prema Rusiji. U tom času naša Predsjednica zove Putina da dođe. Što se događa? Tko ovdje za koga igra, igrajući za sebe? Tko se kome ulizuje i tko koga ispod stola plaća? Fakat luda kuća.

Koliko luda, pogledajte u priloženom Pregledu tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene