Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

"Na teškoj i traumatičnoj temi kojom se sada nabacuju političari su pali na ispitu. I kao društvo vratili nas daleko unazad"

Porast broja zaraženih koronavirusom, bespoštedna borba za mjesta u Saboru, Hod za život i onaj za demokraciju, samo su neke od tema koje su obilježile vikend za nama. Na njih se osvrnula reporterka Ivana Pezo Moskaljov. Pogledajte više u videu.

Od rokera i repera pa sve do tamburaša, svi su zagrijani za političku pozornicu. I čini se, mnogi misle da je saborska fotelja bolja od one ministarske.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. 17. travnja ANKETA Za koga biste glasali da su danas izbori? Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Virus i potres u tjednu koji je iza nas: Podrhtavanje je podsjetnik da su krhki i planovi za obnovu

Ali izbore prvo treba dobiti. Na jedno zastupničko mjesto juri čak 18 kandidata. Mjesta na izbornim listama su podijeljena. Ali broj žena na njima nisu svi ispoštivali. Političku arenu priželjkuju brojna nova lica.

Reklo bi se, zalažu se i za obiteljske vrijednosti. Jer zajedno će na ove izbore i bračni partneri. A ko će koga, ako ne svoj svoga.

Silovanje se iskorištava za izbore

A oči birača sve vide, pa i srednji prst bivše predsjednice koji je uzburkao početak kampanje. I to nakon izjava Miroslava Škore što bi žena trebala napraviti, ostane li trudna nakon silovanja.

Kakav god bio, na teškoj i traumatičnoj temi, kojom se sada nabacuju - političari su pali na ispitu. I kao društvo, vratili nas daleko unazad, a međusobnu retoriku su zaoštrili.

Kako bilo, ključna su iduća dva tjedna. Uostalom, pokazali su to i prethodni izbori. A na terenu nema puno vremena za popravljanje pogrešaka. Jer svaki stisak ruke mogući je glas više. Prilika za slikanje i kritiku protivniku

Vraća se korona, opet se traži oprez

Silan se svijet ovih dana nagurao na stranačka ukazanja. Ali korona koja se pritajila, vratila se u zadnjim filmskim minutama. Raste broj zaraženih. I regija je na nogama, a prvi hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak u samoizolaciji.

Ulazak na granicama se postrožava. Turisti su odavno nagrnuli sa svih strana. Nema druge: pamet u glavu, prati ruke i držati distancu. Virus je tu, ali neće na izbore. O odgodi se ne razmišlja.

Hod za život vs. sloboda ljudi

U tjednu za nama hodalo se "za život" ili, kako kažu sudionici, protiv pobačaja. Ali i "za slobodu" - i pravo svakog čovjeka da sam odlučuje kako želi živjeti. Unatoč neslozi između ove dvije skupine koje su izišle na ulicu - nije bilo posla za policiju.

S druge strane zakona - dvojica karlovačkih policajaca. I to jer su pretukli migranta iz Afganistana. Jedan mu je nanio ozljede, drugi nije prijavio. Sada leže u istražnom zatvoru - suspendirani su.

Nakon grafita i poruka mržnje, novinske stupce puni i masovna tučnjava u Vukovaru. Na ovom mjestu poletjele su baklje i palice između Bad Blue Boysa i Grobara. Puno je ljepše navijati, kao u Zadru gdje su teniske zvijezde priredile fantastičnu priču. Za spektakl se pobrinuo prvi teniski reket u svijetu. Ljepšu razglednicu od ove nismo mogli poželjeti.

A jedna od najljepših na svijetu je i dječja pozornica u Šibeniku. Puna smijeha, igre i šarenila boja. Punih šest desetljeća Šibenik mališanima otvara vrata. A njihova mašta uistinu može svašta!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene