Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zadovoljni sastankom

Predstavnici Udruge nezavisnih kod Plenkovića: "Nismo politička stranka niti to želimo biti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Udruge nezavisnih koja okuplja nestranačke gradonačelnike i načelnike općina.

Ante Dabo, prvi čovjek Novalje i predsjedavajući Udruge, nakon sastanka je rekao da je sastanak bio vrlo konstruktivan i pozitivan. "Otvorili smo novi komunikacijski kanal. Naši prijedlozi idu u pravcu da budemo partner Vladi", rekao je Dabo, dodajući da njihova Udruga nije politička stranka niti to želi biti.

Pročitajte i ovo Marko Jelić ISTRAŽUJE GA I USKOK Župan Jelić o načelniku Murtera: "Sve što trebate o tome pitati - pitat ćete njega, ja sam svoja objašnjenja dobio" Slika nije dostupna malverzacije na Braču Županijski sud u Splitu potvrdio optuženicu protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića

"Želimo surađivati sa svima, da svi zajedno radimo na dobru naših građana", kaže Dabo, dodajući da je cilj Udruge da nezavisni načelnici i gradonačelnici ostvare snažniju komunikaciju prema Vladi, što je lakše kroz udrugu nego pojedinačno. 

Marko Jelić, gradonačelnik Knina, naglasio je da su i dosad imali iznimno kvalitetnu komunikaciju s Vladom. 

Lovro Kušćević, ministar uprave, koji je također sudjelovao na sastanku, rekao je da očekuje dobru suradnju Vlade i Udruge. Članove Udruge je, međutim, ipak uputio na suradnju s udrugama gradova, općina i županija. 

Na novinarska pitanja o rađanju neke nove političke platforme, Kuščević kaže da su im predstavnici Udruge rekli da "politika nije ono s čime se žele baviti". Kasnije se donekle ispravio. "Naravno da je njihovo djelovanje političko, no primarno želimo raditi samo na interesu naših sugrađana, a ne nikakva nova politička platforma", rekao je Kuščević.

I Dabo, koji je 20 godina proveo u HDZ-u, a potom je bio i član Mosta, tvrdi da se ne radi o novoj političkoj platformi i da svi žele ostati nezavisni.

"Sada je isključivo udruga i nema nikakve karakteristike političke stranke. Da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake, to je njegova odluka", kaže Dabo, dodajući da je svaka stranka negacija nezavisnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene