Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Udruge nezavisnih koja okuplja nestranačke gradonačelnike i načelnike općina.

Galerija


Ante Dabo, prvi čovjek Novalje i predsjedavajući Udruge, nakon sastanka je rekao da je sastanak bio vrlo konstruktivan i pozitivan. "Otvorili smo novi komunikacijski kanal. Naši prijedlozi idu u pravcu da budemo partner Vladi", rekao je Dabo, dodajući da njihova Udruga nije politička stranka niti to želi biti.

Vezani članci Lovro Kuščević Kuščević o iskazivanju povjerenja Blaženki Divjak: ''Svi smo svjesni njezina rada'', Štromar mu odgovorio na Facebooku Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Gradovi u milijunskim gubicima: Vojska ne plaća komunalnu naknadu za vojne objekte koje obilno koristi

"Želimo surađivati sa svima, da svi zajedno radimo na dobru naših građana", kaže Dabo, dodajući da je cilj Udruge da nezavisni načelnici i gradonačelnici ostvare snažniju komunikaciju prema Vladi, što je lakše kroz udrugu nego pojedinačno. 

Marko Jelić, gradonačelnik Knina, naglasio je da su i dosad imali iznimno kvalitetnu komunikaciju s Vladom. 

Lovro Kušćević, ministar uprave, koji je također sudjelovao na sastanku, rekao je da očekuje dobru suradnju Vlade i Udruge. Članove Udruge je, međutim, ipak uputio na suradnju s udrugama gradova, općina i županija. 

Na novinarska pitanja o rađanju neke nove političke platforme, Kuščević kaže da su im predstavnici Udruge rekli da "politika nije ono s čime se žele baviti". Kasnije se donekle ispravio. "Naravno da je njihovo djelovanje političko, no primarno želimo raditi samo na interesu naših sugrađana, a ne nikakva nova politička platforma", rekao je Kuščević.

I Dabo, koji je 20 godina proveo u HDZ-u, a potom je bio i član Mosta, tvrdi da se ne radi o novoj političkoj platformi i da svi žele ostati nezavisni.

"Sada je isključivo udruga i nema nikakve karakteristike političke stranke. Da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake, to je njegova odluka", kaže Dabo, dodajući da je svaka stranka negacija nezavisnosti.