Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Udruge nezavisnih koja okuplja nestranačke gradonačelnike i načelnike općina.

Galerija


Ante Dabo, prvi čovjek Novalje i predsjedavajući Udruge, nakon sastanka je rekao da je sastanak bio vrlo konstruktivan i pozitivan. "Otvorili smo novi komunikacijski kanal. Naši prijedlozi idu u pravcu da budemo partner Vladi", rekao je Dabo, dodajući da njihova Udruga nije politička stranka niti to želi biti.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) "Da imaju imalo respekta prema biračima onda im na pamet ne bi palo Kušćevića bilo gdje imenovati. Ali nemaju" Andrej Plenković i Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Možemo što hoćemo": Lovro Kuščević peti je zastupnik kojim se bavi pravosuđe, a drži većinu Andreju Plenkoviću

"Želimo surađivati sa svima, da svi zajedno radimo na dobru naših građana", kaže Dabo, dodajući da je cilj Udruge da nezavisni načelnici i gradonačelnici ostvare snažniju komunikaciju prema Vladi, što je lakše kroz udrugu nego pojedinačno. 

Marko Jelić, gradonačelnik Knina, naglasio je da su i dosad imali iznimno kvalitetnu komunikaciju s Vladom. 

Lovro Kušćević, ministar uprave, koji je također sudjelovao na sastanku, rekao je da očekuje dobru suradnju Vlade i Udruge. Članove Udruge je, međutim, ipak uputio na suradnju s udrugama gradova, općina i županija. 

Na novinarska pitanja o rađanju neke nove političke platforme, Kuščević kaže da su im predstavnici Udruge rekli da "politika nije ono s čime se žele baviti". Kasnije se donekle ispravio. "Naravno da je njihovo djelovanje političko, no primarno želimo raditi samo na interesu naših sugrađana, a ne nikakva nova politička platforma", rekao je Kuščević.

I Dabo, koji je 20 godina proveo u HDZ-u, a potom je bio i član Mosta, tvrdi da se ne radi o novoj političkoj platformi i da svi žele ostati nezavisni.

"Sada je isključivo udruga i nema nikakve karakteristike političke stranke. Da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake, to je njegova odluka", kaže Dabo, dodajući da je svaka stranka negacija nezavisnosti.