Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljena nova knjiga Borisa Dežulovića 'Ugovor s đavlom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Dežulović jučer je u Hrvatskom novinarskom domu predstavio knjigu 'Ugovor s đavlom' koja je svjetlo dana ugledala u izdanju V.B.Z.-a. Riječ je o probranim kolumnama, odnosno o prvorazrednoj društvenoj lektiri napisanoj prepoznatljivim Dežulovićevim stilom.

Na predstavljanju Dežulovićeve knjige govorili su pisci Miljenko Jergović i Igor Mandić te Ervin Jahić, urednik knjige.

Pročitajte i ovo Pobuna na osječkoj tržnici - 4 Troškovi se utrostručili Pobuna na osječkoj tržnici zbog podizanja zakupa klupa: "Mi smo se žalili i kumili i molili, ali tu nema nikakve pomoć" Slika nije dostupna Živković u Hajduku

'Današnje novinarstvo jest ono što u Dežulovićevoj knjizi ne postoji, jer nema gaćica, guzica, grudnjaka i sisa te informacija iz 'pouzdanih izvora' ili onih vođenih političkim opcijama. To je hrvatsko novinarstvo kakvo Dežulović ne predstavlja', osvrnuo se Jergović na predstavljeno štivo. 

Igor Mandić je Borisa Dežulovića zbog 'potpisanog' 'Ugovora s đavlom' šaljivo nazvao demonom te prognozirao da će loše završiti u katoličkoj Hrvatskoj jer ide protiv baš svih. 

Boris je sa smješkom dodao da je njegov rad nastavak rada Igora Mandića te pročitao jednu kolumnu iz predstavljene knjige. 

Dežulović u knjizi 'Ugovor s đavlom' ironično, oštro i beskompromisno analizira, komentira i iz drugog kuta gleda na svakodnevna društvena zbivanja i hrvatsku zbilju. Riječ je o duhovitoj kritici društvenog apsurda koja bi svakoga trebala natjerati da progovori ili da se barem dobro nasmije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene