Predstavljena je nova knjiga o životu Vladimira Šeksa. Djelo povjesničara Ivice Miškulina "Šeks – politička biografija" ugledalo je svjetlo dana nakon duge tri godine.

Galerija


Nova biografija Vladimira Šeksa govori o bogatoj političkoj karijeri jednog od najvažnijih hrvatskih političara. Prema riječima autora, temelji se na stvarnim činjenicama i arhivskim izvorima. Na predstavljanju knjige okupili su se brojni političari poput Luke Bebića, Mire Kovača, Branka Bačića i Ivana Šukera.

Vezani članci Prošlogodišnje odavanje počasti žrtvama bleiburške tragedije (Foto: Jurica Galoic/Pixsell) (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nema hrane i pića, uniforma ni zastava: Što će se smjeti, a što ne na Bleiburgu Ponovljeno suđenje u aferi Fimi medija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Šeks na sudu za sve krivi Jarnjaka: "Teretio je i mene i stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost"

"Radi se o političkom kapitalcu prve jakosne kategorije i u tom je smislu i strašan profesionalan izazov za jednog profesionalnog povjesničara poput mene", rekao je autor knjige Ivica Miškulin.

Svoje veselje zbog izlaska nove knjige nisu krili ni članovi HDZ-a.

"S veseljem čekam da pročitam tu knjigu jer, na kraju krajeva, puno smo tog vremena zajednički dijelili", rekao je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker.

"Knjigu ću rado pročitati. On je doista teški politički kapitalac koji je bitno odredio stvaranje hrvatske države", rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.