Predstavljena je nova knjiga o životu Vladimira Šeksa. Djelo povjesničara Ivice Miškulina "Šeks – politička biografija" ugledalo je svjetlo dana nakon duge tri godine.

Galerija


Nova biografija Vladimira Šeksa govori o bogatoj političkoj karijeri jednog od najvažnijih hrvatskih političara. Prema riječima autora, temelji se na stvarnim činjenicama i arhivskim izvorima. Na predstavljanju knjige okupili su se brojni političari poput Luke Bebića, Mire Kovača, Branka Bačića i Ivana Šukera.

Vezani članci Dalija Orešković (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Dalija Orešković: Žena koje je ljutila Kolindu Grabar-Kitarović, a Tomislava Karamarka stajala odlaska s vlasti Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bio je divlje dijete sa zagrebačkog Trnja: Zoran Milanović znao se potući, a na faksu je prodavao usisavače

"Radi se o političkom kapitalcu prve jakosne kategorije i u tom je smislu i strašan profesionalan izazov za jednog profesionalnog povjesničara poput mene", rekao je autor knjige Ivica Miškulin.

Svoje veselje zbog izlaska nove knjige nisu krili ni članovi HDZ-a.

"S veseljem čekam da pročitam tu knjigu jer, na kraju krajeva, puno smo tog vremena zajednički dijelili", rekao je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker.

"Knjigu ću rado pročitati. On je doista teški politički kapitalac koji je bitno odredio stvaranje hrvatske države", rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.