Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljen višenamjenski stroj za gašenje požara Jelka-10

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višenamjenski stroj za gašenje požara u posebno teškim uvjetima, Jelka-10, koji je prema narudžbi Ruske Federacije izradila tvrtka DOK-ING, predstavljen je u nazočnosti ruskog veleposlanika Mihaila Konarovskog.

Jelka-10 u potpunosti je projektiran i izrađen u Hrvatskoj, a nasljednik je Jelke-4, prvog u svijetu višenamjenskog stroja za gašenje požara u posebno teškim uvjetima.

Pročitajte i ovo Zatvara se šećerana u Osijeku - 1 OTKAZI I OTPREMNINE Čeka li osječku tvornicu šećera nakon 114 godina rada - gorka sudbina? "S upravom nema kontakta, radnici šaptom odlaze" Slika nije dostupna Velika materijalna šteta Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

Autor oba stroja je Vjekoslav Majetić, direktor tvrtke DOK-ING koja svoje strojeve, osim u Rusku Federaciju, izvozi u više od 15 zemalja svijeta, a također je prva hrvatska tvrtka proizvođač i prodavatelj koja je potpisala 44,5 milijuna dolara vrijedan ugovor s vojskom SAD-a za proizvodnju i isporuku strojeva.

Govoreći o značajkama Jelke-10, Majetić je na današnjem predstavljanju istaknuo kako je to iznimno uspješan i kvalitetan hrvatski izvozni proizvod, te zahvalio ruskim i američkim partnerima na ukazanom povjerenju i suradnji.

'Zahvaljujući njima, Hrvatska može vrlo lako postati - da parafraziram nekadašnji turistički slogan - mala zemlja za veliki izvoz', rekao je Majetić.

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Mihail Konarovski izrazio je zadovoljstvo suradnjom Hrvatske i Rusije, kao i kvalitetom Jelke 10, stroja koji koristi Ruski znanstveni institut protupožarne zaštite za gašenje požara na industrijskim objektima, tvornicama opasnog i eksplozivnog materijala, petrokemijskim postrojenjima te sličnim objektima gdje pri intervenciji dolazi do ugrožavanja ljudskih života.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene