Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne damo naše autoceste'

11. listopada počinje prikupljanje potpisa za novi referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je javnosti predstavljena inicijativa 'Ne damo naše autoceste' u povodu najave početka prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju.

Sindikati su predstavili referendumsko pitanje, jeste li za to da se na referendumu donese sljedeći zakon: Izgrađene javne ceste su strateški interes RH i zabranjeno ih je davati u koncesiju za javne usluge?

Pročitajte i ovo Lučko, ilustracija - 3 Nova regulacija Hoće li se uskoro lakše disati na Lučkom? Mijenja se način ulaska na naplatne postaje Slika nije dostupna 'U tijeku su razgovori' Ministarstvo: Ponuđači u procesu monetizacije autocesta NISU povukli ponude

Prikupljanje potpisa kreće 11. listopada i traje do 25. listopada. Sindikati kažu da su druga rješenja: reprogram kredita po povoljnijim kamatama i obveznice ili građanima ili mirovinskim fondovima prilika da i građani zarade.

Referendum organiziraju i pomažu pet najvećih sindikalnih središnjica i brojne udruge i organizacije.
 

Inicijativu Ne damo naše autoceste! pokrenulo je dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta), sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Centar za mirovne studije, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) i pet sindikalnih središnjica (Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga radničkih sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Udruga radničkih sindikata Hrvatske).

I Čačić i Kalmeta u promet puštali autoceste bez potrebnih dozvola

Ovih 14 organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge) i građani iz svih krajeva Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene