Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednik pokojnog Prenđe

Predstavio se privremeni upravitelj Zadarske nadbiskupije msgr. Bolobanić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeni upravitelj Zadarske nadbiskupije msgr. Milivoj Bolobanić predstavio se javnosti na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je i zahvalio svima na dostojanstvenom ispraćaju pokojnog zadarskog nadbiskupa msgr. Ivana Prenđe prošle subote u zadarskoj katedrali Sv. Stošije.

Msgr. Milivoj Bolobanić je rekao da njegova dužnost privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije može trajati šest mjeseci ili najdulje godinu dana, nakon čega će Sveti Otac imenovati novog nadbiskupa. Po riječima msgr. Bolobanića, iako je praksa da nadbiskup najčešće bude s područja Nadbiskupije, to nije nužno. Kazao je da je iznenađen što je Zbor savjetnika Nadbiskupije izabrao prošle subote baš njega za privremenog upravitelja. Vjerujem da je prevagnulo moje iskustvo u vođenju zadarske crkve zajedno s nadbiskupom Prenđom u razdoblju nakon Domovinskog rata, kada sam bio na dužnosti generalnog vikara, rekao je privremeni upravitelj msgr. Bolobanić. U sastavu Zbora savjetnika Zadarske nadbiskupije je šest svećenika koje je odabrao pokojni zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

'Hvala svima za sudjelovanje u dostojanstvenom molitvenom ispraćaju nadbiskupa Prenđe. Brojni izrazi toplog, ljudskog i kršćanskog suosjećanja dodatno su rasvijetlili blagi lik našega blagopokojnog nadbiskupa koji je dotaknuo srca mnogih, a njegovo pastirsko služenje bilo je Božji dar', rekao je msgr. Bolobanić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene