Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao razlog Linićeve smjene navodi zemljište tvrtke "Spačva", što ga podsjeća na slučaj "Planinska" u kojem je proglašen krivim tadašnji HDZ-ov ministar Petar Čobanković, rekao je Daniel Srb.


HSP je u srijedu ocijenio kako je smjenom ministra financija Slavka Linića predsjednik Vlade Zoran Milanović još jedanput potvrdio svima poznatu činjenicu o nemoći i nesposobnosti Vlade, koja se već dvije i pol godine bavi sama sobom.

Slavko Linić vraća se u saborske klupe

Vezani članci Slika nije dostupna Hoće li porez na nekretnine zaživjeti? Ako ne dođe do izmjena, zakon 2018. stupa na snagu Slika nije dostupna Čobankovićev odvjetnik pojasnio zašto je zatraženo poništenje presude u slučaju Planinska

Predsjednik stranke Daniel Srb u priopćenju za javnost ističe kako se kao razlog Linićeve smjene navodi zemljište tvrtke "Spačva", koje je procijenjeno 27 milijuna kuna više od stvarne vrijednosti, što ga podsjeća na slučaj "Planinska" u kojem je proglašen krivim tadašnji HDZ-ov ministar Petar Čobanković.

"Koja je razlika između slučaja 'Spačva' i slučaja 'Planinska? Gotovo zanemariva. Razlika je samo u iznosu od milijun kuna", ističe Srb u priopćenju. Smatra da je riječ o istim "obrascima ponašanja, samo s drugim osobama na pozicijama ministara u Vladi RH" te o istim ili sličnim posljedicama koje plaćaju građani Republike Hrvatske.

Komadina: Zoran Milanović više nema moju podršku!

Dosad nismo čuli da je neki ministar otišao iz Vlade zato što se nije složio s nekom odlukom koja je bila štetna za hrvatske nacionalne interese, ističe Srb i dodaje da su uglavnom odlazili zbog raznih afera nakon pritiska javnosti i zbog sumnji u nečasne radnje.

Srb također ističe kako će HSP, kad god bude u prilici, istupiti protiv svega što je protivno interesima Hrvatske.
(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook