Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon ostavke predsjednice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) Ruže Tomašić još je šestero članova predsjedništva te stranke podnijelo ostavke na svoje funkcije te donijelo odluku o istupanju iz stranke.


Ostavke na mjesto članova Predsjedništva HSP AS u utorak su dali članovi Predsjedništva HSP AS Mihovil Stanišić, Josip Pavić, Nikica Penđer, Sandra Vetma, Veljko Novak, te međunarodna tajnica i članica Predsjedništva HSP AS Tamara Kalistović.

Vezani članci Ruža Tomašić Ruža Tomašić: "Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović ne štite interese hrvatskog naroda" Slika nije dostupna OKUPLJANJE KRAJNJE DESNICE Ruža Tomašić najavila koaliciju HKS-a, HSP-a i Obiteljske stranke

"Smatramo to moralnim činom pošto smo pet godina ulagali svoj trud i znanje u stvaranje stranke koja je trebala biti drukčija od postojećih na političkoj sceni RH i skrbiti za sve građanke i građane te nacionalne interese hrvatske države", ističe se u njihovu priopćenju. "Sve navedeno činili smo pod iznimno časnim i kvalitetnim vodstvom naše predsjednice Ruže Tomašić koja je zajedno s nama postavila temelje Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević - osobe iznimnih moralnih i političkih kvaliteta u koju se nismo niti u jednom trenutku razočarali jer je čitavo vrijeme srcem i dušom bila uz nas", dodaje se.

Smatraju da su pojedini ljudi iz vodstva stranke zanemarili principe zajedništva, kolegijalnosti i stranačke kohezije, te ih zamijenili kadroviranjem i ocjenjivanjem pojedinih članova Predsjedništva stranke prema podobnosti, te tako "napustili ideju o stranci velike obitelji i odbacili temeljna načela zbog kojih smo u nju i pristupili", ističu nadalje u priopćenju, te pozivaju Tomašić da ne odustane od političkog djelovanja.

"Uz osobu njezinih vrlina, s kojom dijelimo temeljne vrijednosti, imamo volje i snage početi ispočetka raditi na ostvarenju vizije bolje, pravednije i sretnije Hrvatske za sve njene građane; vizije koju želimo ostvariti kroz zajedništvo, suradnju i razumijevanje, učeći iz dosadašnjih uspjeha i pogrešaka", poručili su.

U utorak je predsjednik Glavnog stana HSP AS Denis Bevanda objavio kako raspušta to najviše stranačko tijelo i poručio da zajedno sa svojim dopredsjednicima - Anom Kolić Marković i Martinom Miloložom podnosi neopozivu ostavku i odlazi iz stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook