Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatsko vojno učilište

Milanović na dodjeli činova: ''Želim da ne idete tamo gdje nije dobro da Hrvatska bude''

Milanović i Banožić na dodjeli odličja
Milanović i Banožić na dodjeli odličja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milanović i Banožić na dodjeli odličja Galerija 1/1 >>
Na Hrvatskom vojnom učilištu dodjeljeni su činovi kadetkinjama i kadetima učilišta ''Dr. Franjo Tuđman''.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele činova 13. i 14. naraštaju kadeta na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen rekao je da je ovaj dan poseban za sve kadetkinje i kadete, ali i za njihove nastavnike i učitelje. ''Vaš uspjeh je i njihov uspjeh'', rekao je. Dodao je da nema veće časti za vojnika od toga da mu čin uruči vrhovni zapovjednik. ''Vi ste naš ponos, budite na ponos i vašim postrojbama'', poručio im je.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj čestitao je kadetima koji postaju časnici. ''To je vaš osobni uspjeh, trebate biti ponosni. Postajete djelatne vojne osobe'', rekao je i dodao da je pred njima zahtjevna karijera. Zaključio je da su odabrali najplemenitiji način za služenje domovini.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da treba uvijek imati na umu djela heroja zahvaljujući kojima danas imamo svoju državu. Dodao je da njihov poziv iziskuje neprestano usavršavanje i odricanje. ''Vjerujte u sebe i svoje potencijale i uspjeh neće izostati'', poručio je.

''Ovo je elitan poziv''

Predsjednik Milanović ispričao se na kašnjenju. ''Bio sam s ljudima koji predstavljaju zatočene i nestale u Domovinskom ratu prije 30 godina'', rekao je. ''Ne dao Bog da opet gledamo ono što smo gledali prije 30 godina'', naglasio je. Istaknuo je da je znanje moć i da je to bilo u brojnim ratovima u povijesti. ''Nikada više znanje, novac i tehnologija nisu imali utjecaj nego danas. Onaj tko uz to još ima srce i zdrav razum, taj pobjeđuje'', istaknuo je. Kaže da je ovo težak studij i da zna dvojicu iz elitnih zagrebačkih obitelji koji su odustali nakon dva mjeseca, a onda završili fakultete u inozemstvu. ''Ovo je elitan poziv'', istaknuo je. Obećao je da će učiniti sve da na vrh odu najbolji. ''Želim da ne koristite znanja u pravom ratu i da ne idete tamo gdje nije dobro da Hrvatska bude'', rekao je i zaključio da ih ne treba izlagati bez potrebe.

<videogallery_id618474>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene