Čelnici Huaweija upoznali su u Pekingu predsjednika Hrvatskog sabora sa svojim radom, ali su izrazili zadovoljstvo svojim dosadašnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

Galerija


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Pekingu je posjetio kinesku kompaniju Huawei te održao sastanak s njezinim čelnicima koji su ga upoznali s njenim radom i poslovanjem u Hrvatskoj.

Vezani članci Gordan Jandroković Predsjednik Sabora Jandroković objasnio zašto je objavio fotografiju u gaćama: ''Odlučio sam se na ovaj potez...'' Marijana i Ivica Puljak Jandroković pokrenuo trend, bocnula ga Puljak u kupaćem kostimu: "Mi nemamo mišiće..."

Predstavnici Huaweija upoznali su predsjednika Sabora s radom te, jedne od najvećih globalnih kompanija, koja je trenutačno prisutna u više od 170 zemalja svijeta gdje razvija područja digitalizacije i digitalne transformacije. Posebno su istaknuli zadovoljstvo svojim dosadašnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

U tom smislu naglašena je važnost dvaju memoranduma koji su Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva Republike Hrvatske i Huawei Tehnologies Hrvatska potpisali u travnju ove godine u sklopu sastanka na vrhu Kina +17 u Dubrovniku. Riječ je o memorandumima kojima se jača suradnja Hrvatske i te kineske kompanije na području razvoja rješenja za "smart city", odnosno pametne gradove, ali i širi razmjena stručnih znanja suradnjom Huaweia s hrvatskim sveučilištima. Tim je putem omogućeno usavršavanje najboljih hrvatskih studenata tehničkih znanosti u istraživačko-razvojnim centrima Huawei kompanija u Kini, s čijom realizacijom je već započeto, odnosno prvih deset hrvatskih studenata na edukaciji je u Kini.

Gordan Jandroković zadovoljan je posjetom.

"Imali smo vrlo dobre, korisne razgovore u Huaweiju, jednoj od najjačih tehnoloških kompanija danas na svijetu. Izvijestili su nas o svome poslovanju i ono što je posebno važno, iskazali su zadovoljstvo radom njihovog ureda u Hrvatskoj te najavili nove poslovne projekte u Hrvatskoj, suradnju s lokalnim zajednicama, sa našim privatnim sektorom tako da možemo biti vrlo zadovoljni, rekao je Jandroković. (Hina/A.T.)