Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović s čelnicma oporbe

'Predsjednik mora znati što misli oporba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primo je na Pantovčaku čelnike svih oporbenih parlamentarnih stranaka nakon kojega je izjavio da su u razgovarali o gospodarskim stanju u državi i tome kako vide razvoj događaja u Hrvatskoj, a jedinstveni je stav da i vlast i oporba moraju usmjeriti napore da u Hrvatskoj ‘bude bolje’.

‘Predsjednik Republike, koji ne vodi stranačku politiku, mora znati što misli oporba i kako vidi situaciju u Hrvatskoj’, kazao je Josipović nakon razgovora i ocijenio sastanak otvorenim i vrlo korisnim. 'Riječ je o strankama različite i političke orijentacije i čelnici su mi danas iznijeli njihova viđenja kako Hrvatska treba dalje’, kazao je Josipović i naglasio kako susret nije u suprotnosti s ovlastima koje kao predsjednik ima, te ni na koji način ne isključuje obvezu predsjednika na suradnju s Vladom.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

Sastanku su nazočili čelnik SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić, HDSSB-a Vladimir Šišljagić, HSP-a Daniel Srb i HSU-a Silvano Hrelja. Josipović nije htio govoriti o detaljima sastanka, već je samo kazao da je on bio ‘konzultativne naravi’, te da su na sastanku oporbeni čelnici iznijeli različite poglede na to kako Hrvatska treba izaći iz gospodarske krize. ‘Nije na meni da to interpretiram. Ali, jedinstvena je i zajednička želja i ambicija - u Hrvatskoj treba biti bolje i svi u tome moramo, i vladajući i oporba, napraviti odgovarajuće napore’, kazao je i dodao da je postignut dogovor da će o tim temama i dalje razgovarati. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene