Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Kninskoj tvrđavi

Milanović odlikovao umirovljene generale i postrojbe HVO-a: "Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima"

Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović večeras će u sklopu obilježavanja 26. obljetnice VRO Oluja uručiti odlikovanja.

Prijam za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata počeo je iza 20 sati na donjem platou Kninske tvrđave. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

"Ovdje smo večeras i sutra da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Puno je krvi i i teških osjećaja palo za ovo da bi se pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovdje smo da odlikujemo neke od najboljih među vama, da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta. Nitko vam nije rekao da ovo napravite i dao vam putokaze, ovo ste napravili sami, i tu je veličina", kazao je Milanović. 

"Godine 1995. ovdje je stavljena točka na i napadu i okupaciji Hrvatske i svemu onome što nas je tištilo, boljelo i uništavalo nekoliko godina. Oni najhrabriji, najpametniji među vama, najodlučniji su izvojevali tu bitku. Amerikanci su bili naši prijatelji i ostaju to, ali da nije bilo vas, hrvatskih vojnika i policajaca - bez specijalne policije akcija nije bila moguća - i onih koju su vas politički i vojnički vodili, ovoga ne bi bilo", naglasio je.  

"Ovo nije zamišljeno da se ikoga ponizi, najmanje ljude u BiH, ponavljam to treći put. Vjerujem da će dobru namjeru shvatiti naši prijatelji u BiH, to je dug časti, dug poštovanja prema ljudima koji su dali sve od sebe, koji su se borili za svoju državu zajedno s Armijom BiH. Ovo su važne stvari i ja ću ih stalno naglašavati", kazao je Milanović. 

Zahvalio je svima koji su došli i čestitao odlikovanima te izrazio nadu da nitko više nikada iz pozicije predsjednika Republike takva odlikovanja neće davati ratnim zapovjednicima, što znači da rata neće biti.

"Ovime zatvaramo i zaokružujemo jednu veliku priču, epopeju hrvatskog naroda, hrvatske države i svih onih Hrvata i hrvatskih građana koji su se za to borili. Živjela naša Domovina, živjela Hrvatska", istaknuo je Milanović.

Predsjednik je potom uručio odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu, te Vojnoj policiji HVO i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene