Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvodnevni posjet

Predsjednik Milanović brodom HRM-a uplovio u crnogorsku luku Tivat, u Cetinju se sastao s Đukanovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović doputovao je u ponedjeljak u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori tijekom kojeg ga je primio crnogorski predsjednik Milo Đukanović, a sastat će se s predstavnicima crnogorskih Hrvata i hrvatskih tvrki koje posluju u Crnoj Gori.

Brod "Omiš" Hrvatske ratne mornarice oko 13 sati uplovio je u luku Tivat, a Milanović je nakon što je pozdravio počasni postroj vojske Crne Gore, automobilom nastavio ka crnogorskoj prijestolnici Cetinje gdje ga je svečano dočekao crnogorski kolega Milo Đukanović.

Milanović će se susresti i s premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem.

Posjet predsjednika u crnogorskim medijima najavljen je kao „prvi službeni predsjednički posjet nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti uzrokovane pandemijom covida-19".

Iz Milanovićeva ureda ranije je priopćeno da će s Đukanovićem razgovarati o bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa, te da Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima.

Nakon što daju izjave za javnost predsjednici Milanović i Djukanović posjetit će muzej kralja Nikole na Cetinju, dok će drugog dana posjeta, dvojica predsjednika ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene