Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je cijelu noć proveo u pritvoru u Belom Manastiru, predsjednik fiktivne države Liberland, Vit Jedlička kaže da se u zatvoru super proveo.


Čeh Vit Jedlička, koji je odlučio na svoj način riješiti pogranični problem Srbije i Hrvatske i osnovati Slobodnu zemlju na teritoriju od sedam kvadratnih kilometara, kaže da mu je druženje sa policijom i sudom bilo odlično, piše 24sata.rs.

Vezani članci Mlađa muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju Strukovnu školu 01 PU sisačko-moslavačka: ''Muškarac kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude'' Lisice, ilustracija Pijan prijetio policijskim dužnosnicima ubojstvom, pa završio u pritvoru

'Ne bih to nazvao uhićenjem, već prijateljskim sastankom s hrvatskom policijom. To nam je bio jedini način da porazgovaramo o Liberlandu, a ja sam im pokušao objasniti da trebaju biti s hrvatske, a ne sa ove strane', počinje Jedlička priču.

Dodijeljeno 100 'državljanstva' Liberlanda - 'Komunisti, neonacisti i zločinci nisu dobro došli'

Granična policija je uhitila Čeha koji je pokušavao od Zmajevca u Hrvatskoj doći do Liberlanda. Nakon toga su ga odveli u pritvor u Beli Manastir, a Jedlička se cijelim putem dobro zabavljao. 'Hrvatska policija je bila jako ljubazna, čak smo se i lijepo šalili. Neki od njih su mi rekli i da su željeli doći raditi u Liberland, a i sudac je bio lijepo raspoložen.

Proveo sam cijelu noć u pritvoru, a to sam iskoristio da se dobro odmorim. Sve u svemu, lijepo smo se zabavili', tvrdi Jedlička. Inače, on je ovu priliku iskoristio da s policijom popriča o statusu svoje države, i kaže da se trude da zajedno dođu do najboljeg rješenja za Liberland i sve njegove državljane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook