Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svim građanima

Predsjednik Josipović uputio čestitku povodom Dana neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima.

Njegovu čestitku prenosimo u cjelosti:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 8. listopada Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: ''Želimo stvarati društvo i državu po mjeri hrvatskog čovjeka'' Slika nije dostupna Dan neovisnosti Čestitka premijera Plenkovića: "Dan 8. listopada 1991. zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti"

Svečano obilježavajući Dan neovisnosti – dan kada je Hrvatski sabor godine 1991. donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske - s poštovanjem se prije svega sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju povijesne težnje hrvatskoga naroda da obnovi svoju samostalnu državu, a osobito hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za slobodu.

Neovisnost, koju smo postigli i obranili uz velike žrtve, temelj je dalje izgradnje hrvatskoga društva kao društva demokratskih sloboda i ljudskih prava, ali i društva osobne i zajedničke odgovornosti za budući razvoj. Ljepota naše domovine i vrijednost naših ljudi temeljni su kapital da se, sada i kao punopravna članica Europske unije, razvijamo kao gospodarski uspješna i socijalno pravedna država.

Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

Uz želju da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene