Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima.


Njegovu čestitku prenosimo u cjelosti:

Svečano obilježavajući Dan neovisnosti – dan kada je Hrvatski sabor godine 1991. donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske - s poštovanjem se prije svega sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju povijesne težnje hrvatskoga naroda da obnovi svoju samostalnu državu, a osobito hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za slobodu.

Neovisnost, koju smo postigli i obranili uz velike žrtve, temelj je dalje izgradnje hrvatskoga društva kao društva demokratskih sloboda i ljudskih prava, ali i društva osobne i zajedničke odgovornosti za budući razvoj. Ljepota naše domovine i vrijednost naših ljudi temeljni su kapital da se, sada i kao punopravna članica Europske unije, razvijamo kao gospodarski uspješna i socijalno pravedna država.

Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

Uz želju da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti!

Vezani članci Andrej Plenković Plenković telefonski čestitao Tomaševiću, u utorak sastanak sa županima i čelnikom Zagreba Andrej Plenković - 1 Plenković čestitao Dan državnosti: "Na današnji dan prije 31 godinu obnovljena je suverenost hrvatskog naroda"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook