Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važnost bileateralnih odnosa i sporazuma

Predsjednik Josipović stigao u Azerbajdžan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Također Josipović će nazočiti otvaranju počasnog hrvatskog konzulata u Azerbajdžanu.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovao je u ponedjeljak u dvodnevni službeni posjet Azerbajdžanu gdje će sa svojim domaćinom azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom razgovarati o razvoju bilateralnih odnosa dviju zemalja u raznim područjima te o regionalnim i međunarodnim pitanjima, objavili su azerbajdžanski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rijedak prizor Prvi sastanak nakon 14 godina: Nakon žestokih svađa sjeli za stol, povezalo ih važno pitanje Slika nije dostupna u srijedu Putin i Xi Jinping najavili razgovor, situacija sve napetija: "Agresivna retorika zahtijeva raspravu nas i Kineza"

U službenom hrvatskom izaslanstvu nalazi se uz Josipovića i prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Predviđeno je potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma, među kojima i oni o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i o suradnji u području protuminskog djelovanja i humanitarnog razminiranja.

Predsjednik Josipović bi se trebao susresti s predsjednikom azerbajdžanskoga parlamenta Oktajom Asadovim, te obratit se i sudionicima Hrvatsko-azerbajdžanskog gospodarskog foruma koji organiziraju Hrvatska gospodarska komora i azerbajdžanski Fond za izvoz i promociju. Hrvatsku će na tom forumu predstavljati, radi upoznavanja poslovnih prilika i pronalaska potencijalnih poslovnih partnera, predstavnici hrvatske brodogradnje, prehrambene industrije, farmaceutske industrije, ITC sektora, elektroenergetske i građevinske industrije.

Josipović će u utorak nazočiti otvaranju počasnog hrvatskog konzulata u Azerbajdžanu te će se susresti s Hrvatima koji žive u toj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene