Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hristos se rodi!'

Predsjednik Josipović čestitao pravoslavni Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

‘Tradicionalnim pozdravom 'Hristos se rodi!' čestitam Božić svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, dijaloga, mira i suradnje.

Želim svima radostan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, mirom i radošću i svako dobro u 2012. godini’, navodi se u čestitki predsjednika Republike.

Čestitka mitropolitu Pavloviću

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novogodišnje čestitke Josipović video linkom čestitao Novu godinu vojnicima u misijama Slika nije dostupna 'Od srca' Josipović čestitao Božić građanima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru

Josipović je uputio božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću.

‘Božićnim pozdravom 'Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama osobno, svim episkopima, svećenicima te vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj uz želju za svakim dobrom u Novoj, 2012. godini!

Želim da vjersko nadahnuće božićne poruke koja simbolizira dobrotu i nadu, ali i njeno etičko značenje, koje mogu prihvatiti i svi ljudi dobre volje, bez obzira na vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje, pridonesu daljnjoj zauzetosti vjernika Srpske pravoslavne crkve u izgradnji sigurnijeg, pravednijeg, solidarnijeg i u svakom smislu boljeg života za sve građane naše domovine,’ kaže se u čestitki.

Predsjednik Republike uputio je božićne čestitke i protojereju Kirku Velinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj te predsjedniku Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj Rašku Ivanovu i vjernicima Bugarske pravoslavne crkve, navodi se u priopćenju Odjela za informiranje Ureda predsjednika RH. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene