Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ovogodišnjem Festivalu pričanja sudjelovao je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je ispričao vic.


Kako su ga u prijašnjim kampanjama njegovi protukandidati kritizirali zbog toga što ne zna ispričati nijedan vic, te kako je uvijek ozbiljan i ne zna se šaliti, predsjednik Republike odlučio je pokazati kako i on zna ispričati dobar vic.

Predsjednik RH pustio u rad jednu od najvećih fotoelektrana u Hrvatskoj

Vezani članci SDP o sprečavanju profiterstva u vrijeme elementarnih nepogoda i epidemija SDP predlaže zakon protiv profiterstva u krizama: ''Građani izloženi zloporabama'' Inauguracija Ive Josipovića Nepredviđene situacije ponekad se događaju i na inauguracijama: ''Nije bilo nikakve zle namjere''

'Rekli su mi da ne znam ispričati vic, što je bio i ujedno jedan od najvažnijih argumenata zašto ne glasati za mene', našalio se predsjednik.

Prisustvovao je na splitskom festivalu pričanja 'Pričigin', te svima okupljenima ispričao, kako je rekao, 'svoju muku' kroz kratki vic o muci jednog policajca kada je Papa stigao u Hrvatsku.

No umjesto originalnog vica, predsjednik je dodao još neka imena. Tako je u vic ubacio Vladu, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Jadranku Kosor, ali i sebe.

Pogledajte u VIDEU, je li mu pričanje vica pošlo za rukom.

Ovo je originalna verzija vica kojeg je predsjednik Josipović ispričao:

Dolazi Papa Benedikt u posjet Hrvatskoj i na aerodromu ga čeka šofer. Utovare oni prtljagu, uđu u ogromni Mercedes sa zatamnjenim staklima, a Papa šapne šoferu:

-Slušajte prijatelju, u Vatikanu mi ne daju da vozim, ni po Europi, ni u Americi, ni igdje drugdje, a ja bih rado malo sjeo za volan, pogotovo tu kod vas gdje su lijepe nove ceste, pa ako nije problem.

Šofer se sablazni. Pa nemoguće, pa ostat će bez posla, pa pravilo službe. No Papa ga opet zamoli, gurne mu zlatnu medaljicu i nešto eura i na koncu se nekako dogovore.

Papa se prebaci za volan, a šofer, još u strahu, sjedne otraga. Krenu oni, a Papa začas nagari na stotku, pa na stodvadeset, pa stopedeset, pa još brže.

Na koncu ih presretne policijac na motoru i zaustavi uz rub ceste. Papa spusti staklo, policajac pozdravi, pogleda kroz prozor i otrči brzo do radio stanice na motociklu.

-Alo šefe, evo zaustavio sam jednog, vozio preko stopedeset, al ne znam šta da radim.

- Kako ne znaš, oderi!

- Ama, ne ide šefe, previsoka faca.

- Da nije Bandić?

- Ma, nije, viši.

- Bebić?

- Ma viši.

- Da nije Kalmeta?

- Ma još viši!

- Pa nije valjda Josipović?

- Ma još viši!

- Pa koji je onda!?

- Šefe – ja mislim da je to glavom Bog.

- Ma kako Bog?

- Pa ko bi drugi uzeo papu za šofera?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook