Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici zadovoljni oporavkom

Predsjednik HOO-a i dalje na odjelu za intezivnu njegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše je stabilno, ali još nije napustio odjel za intezivnu njegu bolnice u Barceloni.

'Zdravstveno stanje predsjednika HOO-a Zlatka Mateše je stabilno i liječnici su zadovoljni njegovim oporavkom. Još se nalazi na odjelu intenzivne njege, ali će ga po svemu sudeći sutra ili prekosutra napustiti. U stalnom smo kontaktu s njegovim sinom koji je i dalje uz njega', stoji u priopćenju službe za informiranje HOO-a u kojoj se još navodi da će počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak i glavni tajnik Josip Čop sljedeći tjedan posjetiti predsjednika Matešu u bolnici u Barceloni.

Zlatku Mateši je u subotu, 29. rujna, pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori pa je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je sutradan ugrađeno pet srčanih premosnica.

>> Mateša na intenzivnoj njezi još nekoliko dana

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od njegovog utemeljenja, i za sada je jedini kandidat za novi predsjednički mandat. Izborna skupština HOO-a sazvana je za 22. listopada, a kandidature se primaju do nedelje 14. listopada.  Postoje realni izgledi da će termin održavanja Izborne skupštine biti odložen, a o zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelo HOO-a.

Naime, prvi je dobio u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četvorogodišnji mandat 'odradio' je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Havelovo stanje teško, ali stabilno Slika nije dostupna Stanje petero Slovaka stabilno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene