Andrej Plenković i Lulzim Basha
Andrej Plenković i Lulzim Basha Foto: Andrej Plenković i Lulzim Basha

U Zagrebu je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i Lulzima Bashe, predsjednika Demokratske stranke Albanije (DPA).


 Na sastanku, kojemu su prisustvovali još i Goran Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH te Arben Kashahu, tajnik Demokratske stranke Albanije za međunarodne poslove, središnja je tema bila proces integracije Albanije u Europsku uniju.

„Za mene i Demokratsku stranku Albanije ne postoji ništa bitnije od ubrzanja procesa ulaska Albanije u Europsku uniju i učinit ćemo sve da ovaj san postane stvarnost. Kao što smo surađivali tijekom procesa pridruživanja Albanije i Hrvatske u NATO savezu, usko ćemo surađivati i u procesu ulaska Albanije u EU. Pomoć i iskustvo Hrvatske tijekom ovog procesa iznimno su nam dragocjeni i zahvalan sam predanosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u nastojanju da nam pomogne u ovom povijesnom procesu za Albaniju.“ – istaknuo je Lulzim Basha, čelnik DPA-a.

Predsjednik Demokratske stranke Albanije, Lulzim Basha, predstavio je platformu za integraciju Albanije u EU te izrazio spremnost i odlučnost da se izvrše svi zadatci kojima će se započeti pregovori s EU i osigurati sredstva koja EU pruža zemljama da se razviju i moderniziraju.

Istaknuto je i kako Hrvatska ima vrlo dobar model i iskustvo u području turizma te je izražena volja da se usko surađuje na dobivanju najboljih razvojnih modela koji će doprinijeti gospodarskom rastu i zapošljavanju građanki i građana Albanije.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ponovno udario po Plenkoviću: ''Gdje da sjednemo, u krilo? On bi samo sjedio. Nema sjedenja, nismo anemični'' Vax Live Hrvatski premijer uz papu, svjetski poznate glazbenike i državnike pozvao na brže i rasprostranjenije cijepljenje