Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije im žao'

Mostar: Oko 50 intervencija Hitne službe - 'Ljudima je dolazilo slabo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječima je teško opisati oduševljenje umornih birača na izbornom mjestu u Mostaru nakon što je potvrđeno da je nova predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

'Nije mi žao do ujutro čekati kada je Kolinda pobijedila', govori Albina Tomić rođena Makaranka udana za Posušaka, a koja živi u Livnu, za Vecernji.ba.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

Umorni i iscrpljeni građani u velikoj većini došli su podržati Kolindu Grabar Kitarović. Vlado Tabak također je presretan. 'Ostajemo ovdje ako treba cijelu noć i slavimo pobjedu naše predsjednice, ali je sramota da u Hercegovini imamo samo malo školu za glasovanje', govori nam Tabak.

Sugovornici tvrde da je, nakon Franje Tuđmana i vala jedinstva iz devedesetih, vrijeme bilo da ponovno pobjedi "Zajedništvo Hrvata". 'Prezadovoljna sam, sa djecom sam ovdje i muž i ja, i koliko god smo umorni, sretni smo jer imamo novu predsjednicu', kaže Angela Mandić iz Širokog Brijega. 

Hrvatska dobila prvu predsjednicu u povijesti!

Liječnica Hitne pomoći u izjavi za Večernji list kaže kako su imali oko 50 intervencija. 'Ljudima je dolazilo slabo, nisu mogli više čekati, mnogi su bili gladni. Odradili smo oko 50 intervencija i mogu reći da nije nikome ništa ozbiljnije', govori nam liječnica. Ipak, kada su izbori u pitanju Hrvati u BiH to rijetko propuštaju. Premda ih velika većina nije mogla izvršiti svoju građansku dužnost jer je fizički bilo nemoguće to napraviti, mnogi su podržali izborni ciklus i dali svoj doprinos u izborima za predsjednika Hrvatske.

'Čekam već pet sati. Čuo sam za rezultate i to je bilo očekivano zbog izjava i poteza Milanovićeve Vlade. Od predsjednice očekujem da ispuni obećanja vezana za Hrvate u BiH', govori za Vecernji.ba Blago Marić iz Mostara. A unatoč tome što je u većem dijelu BiH hladno, i što se nakon kiše i snijega tek sad počelo razvedravati, u mjestima s većinskim hrvatskim stanovništvom traje proslava pobjede Kolinde Grabar Kitarović uz vatromet i pjesmu. Ona je četvrti predsjednik u suvremenoj Hrvatskoj i prva žena na čelu Hrvatske. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene