Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović:

'Vodstvo HDZ-a među sobom bi trebalo raščistiti što zapravo hoće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko pije, a tko plaća u tom HDZ-u?, upitao je novinare Josipović.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je za posjeta Vodicama da bi vodstvo HDZ-a trebalo među sobom raščistiti je li za kancelarski sustav budući da iz njega o tome izlaze različite izjave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Ivana Sinčića 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće' Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost'

Na novinarsku opasku kako je Vladimir Šeks izjavio da HDZ nije za kancelarski sustav, Josipović je rekao kako bi, s obzirom na to da su takve izjave nekoliko puta izlazile iz stranačkog vrha, oni među sobom trebali raščistiti što zapravo hoće.

Silno se ljute na priču o statusu predsjednika i žele poništiti volju 94 posto birača, rekao je Josipović. Kako je rekao, Karamarko govori jedno, potpredsjednik Reiner drugo, a kandidatkinja Grabar-Kitarović treće.

'Tko pije, a tko plaća u tom HDZ-u?' upitao je novinare Josipović.

Također je rekao kako je lijepo da se HDZ bavi njegovim predizbornim programom, tj. da je on pobudio interes s obzirom na to da se nitko dosad nije bavio programom HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jer ona, ustvrdio je, zapravo i nema programa.

'Nema gospodarskog oporavka bez institucionalnih promjena'

Iako se bave njegovim programom, čini se da nisu razumjeli bit koju su razumjeli u Poljskoj, Estoniji i mnogim drugim zemljama, a to je da nema gospodarskog oporavka bez institucionalnih promjena, istaknuo je Josipović.

Kako je rekao, dok institucije ne stavimo u službu gospodarskog boljitka, što program predviđa, vlade se mogu truditi koliko hoće, ali neće biti rezultata. Dok institucije ne budu potpora gospodarskim reformama, zauvijek će se tapkati u mjestu, zaključio je Josipović, dodajući kako, s obzirom na interes koji je pobudio njegov predizborni program, pri izglasavanju ustavnih promjena očekuje potporu HDZ-a.

Predsjednički kandidat položio je u pratnji šibensko-kninskoga, šibenskoga i vodičkoga čelnika SDP-a Ivana Klarina, Franka Vidovića i Josipa Zanze cvijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i spomenika poginulim Vodičanima u Drugome svjetskom ratu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene