Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinčić ne želi nikoga podržati

'Josipović i Grabar Kitarović varaju moje birače'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni Ivo Josipović ni Kolinda Grabar Kitarović ne mogu računati na potporu Ivana Sinčića. Naime, on je odlučan - i svoje birače poziva ili da ponište listić ili da u drugom krugu ne izađu na birališta.

Ivo Josipović ulazi u drugi krug sa 687.558 glasova, a njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović sa potporom 665.309 birača. To je kapital s kojim ulaze u drugi krug, no da bi postali predsjednik Hrvatske treba im milijun glasova.

To znači da će im trebati glasovi Ivana Sinčića kojem je potporu dalo 293.562 birača dok je Milan Kujundžić na neki način već pozvao svojih 112.581 birača da u drugom krugu daju glas za HDZ-ovu kandidatkinju.

No, ni Ivo Josipović ni Kolinda Grabar Kitarović ne mogu računati na potporu Ivana Sinčića. Naime, on je odlučan - i svoje birače poziva ili da ponište listić ili da u drugom krugu ne izađu na birališta.

Uz gotovo 300 tisuća osvojenih glasova, Sinčić će iz proračuna dobiti 426 tisuća kuna za financiranje kampanje.
'HDZ-u se sudi kao zločinačkoj organizaciji, SDP-u će se vjerojatno uskoro. Oni su jedna te ista stranka koja predvodi jednu te istu najamničku politiku i to je zapravo izbor između dva zla', poručio je Sinčić.

Svaki 6. birač, birao je njega, pa im on za drugi krug savjetuje:
'Neka ne izađu, ili neka izađu i ponište listić - to je moja osobna preporuka. Tako ću ja napraviti, a ako moraju za nekog glasovati, neka glasuju po savjesti.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivo Josipović: 'Previše je bilo patnje da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju' Slika nije dostupna Stožer Ive Josipovića Milanović: 'Nemojte se navući na HDZ. Nemojte pustiti da se ta ekipa vrati na vlast'

'U lovu' na Sinčićeve glasove

A dok se u stožeru na Velesajmu slavilo, Ivana Sinčića u obraćanju su spominjali i Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović. I jednom i drugom, dobro bi došao dio od 294 tisuće Sinčićevih glasova.

'To sam doživio u njihovom stilu, oni sada odjednom pokazuju zabrinutost za neke stvarne probleme, za ono o čemu sam govorio. Varaju moje birače i nude im nešto što niti su do sada ostvarivali niti su do sada govorili, da ih nisam ja prisilio. Niti će ostvariti', poručuje najveće iznenađenje predsjedničkih izbora.

On sam, ostvario je nemoguće, ocjenjuju njegovi suradnici.
'Mi smo s 25 tisuća kuna i dva tjedna kampanje napravili čuda, dobili smo malo manje od pola koliko imaju pobjednici', ističe Vladimira Palfi.

Sedamnaest puta više, ili 426 tisuća, dobit će iz državnog proračuna. Novac će potrošiti za parlamentarne izbore.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene