Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom sučeljavanja na Novoj TV, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović dotaknuli su se i njezine plaće u NATO-u.


Pitanje Mislava Bage postavljeno kandidatima 'Ako mislite da je to u interesu Hrvatske jeste li spremi lagati' pokrenuo je raspravu između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović oko njezine plaće u NATO-u. Rasprava je išla ovako.

Grabar Kitarović: Uvijek je potrebno govoriti istinu, a ako je potrebno, radije nekad ne razgovarati o tim pitanjima nego izreći laž jer laži se gubi kredibilitet i za zemlje i za osobu.

Josipović: Podsjetit ću da ste od početka ove kampanje rekli nekoliko neistina i prešutjeli neke važne stvari o avionima, o vašem statusu u NATO-u. Govorili ste o tome kako je tajna veša plaća. Vaša plaća nije tajna. Na internetu su svi podaci o plaćama dužnosnika u NATO savezu.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Evo što su kandidati poručili jedno drugom uoči sučeljavanja Slika nije dostupna Mislav Bago na ekranima diljem svijeta

Rasprava se zahuktava - Kandidati oštri jedno prema drugom

Grabar Kitarović: Apsolutno tvrdim da nisam lagala. Ni u jednom trenutku nisam zavaravala javnost. Ispričala sam se zato što nisam prikazala svoj status u NATO-u zato što sam se jednostavno skoncentrirala na Hrvatsku i njezine probleme. Kad je riječ o plaći držala sam se mog odgovora kojeg je dala naša press sližba da se podaci o plaćama ne daju u javnost sukladno odlukama država članica od kojih je jedna i Hrvatska. A kad je riječ o letovima zrakoplovima zatražila sam da mi se točno iz direkcije zrakoplova pošalju koji su to letovi na kojima sam bila. Ali 27 je jako daleko od 150.

Josipović: Uopće nije problem jeste li vi letjeli i kolika vam je plaća. Bitno je da ne govorite istinu. I političar koji želi biti predsjednik mora o svemu reći istinu. Ja vas pozivam - recite kolika vam je plaća jer ovog sporazuma država nema.

Grabar Kitarović: Ja se još uvijek držim naputaka NATO-a koji me obvezuju kao bivšu djelatnicu NATO-a kad mi je rečeno da se ti podaci ne iznose u javnost, a plaća je puno manja od 20 tisuća eura. Međutim, to nije bitno. Bitno je da sam propustila i tu plaću, i puno drugih lukrativnih ponuda iz EU da bih se vratila ovdje u Hrvatsku, angažirala u Hrvatskoj i radila za puno manju plaću nego što bih je imala drugdje u svijetu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju