Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birači koji će 11. siječnja, na dan drugog kruga predsjedničkih izbora, biti izvan mjesta prebivališta, a žele glasovati, moraju se do srijede, 31. prosinca, javiti nadležnom uredu državne uprave, podsjeća Ministarstvo uprave koje je na svojim internetskim stranicama objavilo popis i adrese ureda s telefonskim brojevima


Nadležni uredi državne uprave u Hrvatskoj će zahtjeve zaprimati do srijede, 31. prosinca, do 14 sati.

Vezani članci Slika nije dostupna Sinčićeva majka: Savjetovala sam mu da bude dobar kao i uvijek Slika nije dostupna 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće'

Birači do srijede mogu podnijeti novi zahtjev za aktivnu registraciju, privremeni upis, prethodnu registraciju ili izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, kao i od njega odustati.

Ministarstvo ističe i pogodnost za birače koji imaju pristup aplikaciji e-Građani.

Ovako bi mogla izgledati kampanja u drugom krugu

Birači koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani mogu elektroničkim putem podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača drugog grada ili općine u Hrvatskoj, ukoliko 11. siječnja 2015. neće biti u svom mjestu prebivališta i žele glasovati u nekom drugom mjestu u Hrvatskoj.

Riječ je o privremenom upisu u registar birača nekog drugog grada ili općine, napominje Ministarstvo uprave.

Hrvatska će 11. siječnja, u drugom krugu izbora, za predsjednika, odnosno predsjednicu birati između HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i SDP-ova kandidata Ive Josipovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook