Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u nedjelju da će ustrajati na tome da onaj tko želi mandat za sastavljanje nove Vlade, mora donijeti potpise potpore 76 ili više izabranih zastupnika.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na upit ekipe Dnevnika Nove TV potvrdila je da će mandat za sastavljanje Vlade povjeriti isključivo onome tko uživa povjerenje većine svih zastupnika Hrvatskog Sabora. Odbija sve špekulacije o tome da neće tražiti dokaz potpore u obliku prikupljenih najmanje 76 potpisa zastupnika.

Vezani članci Zgrada središnjice HDZ-a Izabrani novi predsjednici istarskog, riječkog i karlovačkog HDZ-a Slika nije dostupna IDE SE U NOVE KONZULTACIJE 'Nitko ne raspolaže dostatnom potporom'

"Ne znam u čemu je problem, čemu opće to pitanje, mislim da sam bila sasvim jasna do sada, da ću ustrajati na potpisima, dakle tko god želi mandat za sastavljanje vlade, mora donijeti dokaz o potpori 76 ili više zastupnika u RH Saboru, potpisi su uvijek najčišći", odgovorila je Grabar-Kitarović.