Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponudila svoju pomoć

Predsjednica nakon požara razgovarala s ravnateljem Psihijatrijske bolnice Lopača i utvrdila jedan propust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završen je očevid u psihijatrijskoj bolnici Lopača, nedaleko od Rijeke, nakon požara u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a 16 ozlijeđeno.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s ravnateljem psihijatrijske bolnice Lopača i utvrdila jedan propust.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Radi se o jednoj od pristupnih prometnica do bolnice u Lopači. Naime, najkraći put iz Rijeke prema bolnici vodi upravo preko te ceste koja se prije nekoliko godina nakon jakih kiša urušila i do danas nije sanirana.

Predsjednica je ponudila svoju pomoć, obećala je da će apelirati na odgovorne, a odgovoran je grad Rijeka.

U Gradu pak kažu da se cesta nalazi na aktivnom klizištu te da je sanacija upitna. Što se pak sanacije bolnice tiče, u ponedjeljak će je obići prve službe kako bi se ispitala šteta nastala požarom, što vatrom, što dimom što vodom od gašenja. Šteta je zasigurno velika, no točan iznos tek se mora utvrditi kao i vrijeme potrebno za sanaciju. Prema viđenom, zgrada će izvan fukcije, bar za pacijente, biti do daljnjega.

Podsjetimo, požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača buknuo je jučer oko 16 sati. Gasilo ga je 50-ak vatrogasaca, a iste večeri je lokaliziran. Očevidom na požarištu Psihijatrijske bolnice Lopača isključen je tehnički uzrok požara, a identitet, kao i uzrok smrti osobe koja je poginula u požaru bit će utvrđen obdukcijom
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene