Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomlađivanje kadra

Kadrovske promjene u OSRH-u: U nekoliko dana bit će promijenjen cijeli zapovjedni vrh vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Oružanim snagama Republike Hrvatske dolazi do kadrovskih promjena, a u idućih nekoliko dana bit će promijenjen cijeli zapovjedni vrh vojske. Podsjetimo, ministar obrane Damir Krstičević, dolaskom na čelo ministarstva najavio je pomlađivanje kadra.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

Pročitajte i ovo Mirage 2000 C (Foto: AFP) Proizvedeni 1984. godine Zvonko Zubak Hrvatskoj nudi 12 starih aviona Mirage 2000 za 76 milijuna dolara Slika nije dostupna Izraelci sutra stižu u MORH Objavljeni dijelovi američkog dokumenta o avionima F-16 za koji državni vrh tvrdi da ne postoji

Oni koji su zamijenjeni ili odlaze u mirovinu ili na nove dužnosti.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić, on je novi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U mirovinu ide brigadni general i dosadašnji zapovjednik brigadni general Miroslav Kovač.

Novi je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, a u mirovinu ide dosadašnji zapovjednik, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Brigadni general Siniša Jurković novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a u mirovinu odlazi general-pukovnik Mate Ostović.

U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ-a i PZO-a. (D.Š./I.P.M./Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene