Obavijesti Video Pretražite Navigacija
unatoč prigovorima

''Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao'': Predsjednica bi Vučića opet pozvala u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bi ponovno pozvala srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u Hrvatsku jer nestali nemaju vremena za čekanje.

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizira kao država", rekla je predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Dobar dio govora posvetila je objašnjenju zašto je prije godinu i pol pozvala Vučića u Zagreb, ali kasnije je izjavila da se nije opravdavala. Kaže da je rekla da bi to ponovila i da se treba razgovarati jer se ne smije nitko nadati da će Srbija ući u Europsku uniju i da ćemo onda to riješiti.

''Vrijeme prolazi za ove obitelji, vidjeli ste koliko je to tužna priča. To je duboko humanitarno pitanje i učinit ću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih'', rekla je šefica države.

Na pitanje hoće li ponoviti poziv Vučiću, odgovorila je da traži konkretne pomake. ''Nadam se da je iskren u tome i da će se naći dosjei'', rekla je predsjednica Republike, koja vjeruje da je Vučić vjerovao i da su dosjei koje je donio u Zagreb vjerodostojni. ''Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao'', zaključila je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene