Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slikala se s građanima

VIDEO Prva 'predsjednička špica' - Ovako je izgledao prolazak kroz grad nove predsjednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na upit novinarke Dnevnika Nove TV kazala je danas kako još nije dogovorila termin s premijerom o sastanku na koji ga je pozvala svog prvog dana mandata.

'Premijer ima problem s dolaskom na Pantovčak', kazala je predsjednica Grabar Kitarović i dodala da se s njim može sastati gdje god jer moraju razgovarati o stanju u zemlji. Na upit je li spremna na sastanak u Banskim dvorima kazala je kako će tamo otići na sjednicu Vlade.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

'Očekujem da Vlada počne žustrije raditi svoj posao. Nazvala sam premijera Milanovića, predložila da sjednemo i porazgovaramo, jer mislim da zajedno možemo učiniti puno više za Hrvatsku. Ako će biti prijevremeni izbori, to je uredu. Ako Vlada misli da nema izlaza iz ove krize, to je svakako u redu. Ali voljela bih da predstave, ukoliko ova Vlada ostaje, da predstave koja su njihova rješenja za izlazak iz teške gospodarske i socijalne krize u kojoj se nalazi Hrvatska', rekla je predsjednica.

Ured predsjednice se 'značajno smanjuje', Titova bista odlazi u muzej

Na pitanje je li uspjela dogovoriti sastanak s Milanovićem, kaže da nisu dogovorili ništa konkretno. 'Nismo dogovorili konkretan datum. On je spreman za sastanak, međutim, on ima problema s dolaskom na Pantovčak, tako mi je rekao. Ja u tome ne vidim nikakvih problema. Želim samo razgovarati. Mislim da svatko od nas treba zatomiti vlastiti ego u svemu tome i voditi računa o dobrobiti države i tako ću se ponašati', odgovorila je Grabar Kitarović.

'U Banske dvore sam spremna otići na Sjednicu Vlade, koju sam predložila, a razgovarati možemo bilo gdje što se mene tiče', napominje predsjednica.

Voljela bi osim regije posjetiti Njemačku, a u ožujku planira put u Ameriku.

Za svoj provi službeni posjet odabrala je BiH, a termin još nije određen. Pristala je i na poziv za posjet Srbiji, a o terminima je, kaže, rano govoriti.

Predsjednica je danas obavila i kupnju na Dolcu, a na putu za kavu s prijateljima zaustavljali su ju građani s čestitkama i željama za fotografiranje. Svaku je ispunila! 

U priloženim videima pogledajte kako je izgledao prolazak kroz grad predsjednice Kolinde Grabar Kiatrović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene