Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predrag Šustar

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta: 'Katolik, tradicionalan, demokršćanin'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, Predrag Šustar, novi je ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Donedavni dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci rođen je 1970. godine u Rijeci. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Riječkoj gimnaziji, Šustar odlazi najprije na služenje vojnog roka u Sarajevo, pa na studij molekularne biologije Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla" Radovan Fuchs Nasilje u školi Suverenisti osuli paljbu po Fuchsu: "Zahtijevamo da posjeti profesora u zatvoru i ispriča mu se"

Nakon stjecanja diplome odlazi u inozemstvo na studij filozofije, najprije Universita' degli Studi di Pisa, onda Universita' degli Studi di Padova gdje je diplomirao 1999., a onda, kao dobitnik Fulbrightove stipendije, koja se dodjeljuje u preddoktorskoj i postdoktorskoj kategoriji za studijske boravke u SAD-u, dio doktorskog studija proveo na Sveučilištu Columbia. 

Od 2003. godine, kada je doktorirao, stalni je zaposlenik Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci na kojem je od 2009. do 2015. godine obnašao dužnost dekana. Voditelj je projekta Palače Moise u gradu Cresu, u kojoj, u suradnji s gradom Cresom, Ministarstvom kulture te Europskom komisijom, sudjeluje Sveučilište u Rijeci. Dobitnik je Godišnje nagrade Primorsko­goranske županije za 2012.

Svoju politički aktivnost započeo je kao član laburista te se kandidirao na lokalnim izborima za gradonačelnika Rijeke 2013. godine. Nakon izbora odlučio se za potpuno suprotni tabor te na kraju 2013. godine prešao u HDZ.

Da je ipak HDZ stranka kojoj je bliži dokazuju njegove riječi kojima se prilikom konferencije za medije održane povodom prelaska u HDZ, opisao kao 'katolik, tradicionalan i demokršćanin'.

Sredinom veljače 2016. godine objavljena je i imovinska kartica ministra Šustara koji mjesečno zarađuje 15.943 kuna. Njegova supruga radi u arhitektonskom studiju u kojem godišnje zarađuje 72.000 kuna. Supruga je podigla i kredit od 20.000 eura 2003. godine. Mjesečna rata je 106 eura. Na nju glasi i stan u Rijeci od 152 kvadrata koji je dobila u nasljedstvo, a čija je procijenjena vrijednost dva i pol milijuna kuna.

Vlasnica je i manjeg stana od 79,40 kvadrata, također u Rijeci, vrijednog milijun i pol kuna. Tu je i građevinsko zemljište od 492 kvadrata u Porozini vrijedno 2,6 milijuna kuna. Ministar je suvlasnik kuće s okućnicom, gospodarskog objekta i Oranice u Kostreni.

Šustarova supruga u nasljedstvo je dobila i automobil Ford Focus karavan iz 2003. godine vrijedan 21 tisuću kuna. Ona ima i štednju od 1650 švicarskih franaka, dok su za dijete supružnici uplatili štednju od 2850 švicarskih franaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene