Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donedavni dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, Predrag Šustar, novi je ministar znanosti, obrazovanja i sporta.


Donedavni dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci rođen je 1970. godine u Rijeci. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Riječkoj gimnaziji, Šustar odlazi najprije na služenje vojnog roka u Sarajevo, pa na studij molekularne biologije Sveučilišta u Zagrebu.

Vezani članci Snježana Prijić Samardžija - 2 Veliko priznanje francuskog predsjednika za rektoricu Sveučilišta u Rijeci: "Suradnje su nešto što nas čini boljima" Šime Erlić - 4 Šime Erlić: U HDZ je ušao s 18, postao predsjednik zadarskog ogranka, a u napredovanju ga nisu ugrozile očeva afera ni ona političkoga mentora

Nakon stjecanja diplome odlazi u inozemstvo na studij filozofije, najprije Universita' degli Studi di Pisa, onda Universita' degli Studi di Padova gdje je diplomirao 1999., a onda, kao dobitnik Fulbrightove stipendije, koja se dodjeljuje u preddoktorskoj i postdoktorskoj kategoriji za studijske boravke u SAD-u, dio doktorskog studija proveo na Sveučilištu Columbia. 

Od 2003. godine, kada je doktorirao, stalni je zaposlenik Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci na kojem je od 2009. do 2015. godine obnašao dužnost dekana. Voditelj je projekta Palače Moise u gradu Cresu, u kojoj, u suradnji s gradom Cresom, Ministarstvom kulture te Europskom komisijom, sudjeluje Sveučilište u Rijeci. Dobitnik je Godišnje nagrade Primorsko­goranske županije za 2012.

Svoju politički aktivnost započeo je kao član laburista te se kandidirao na lokalnim izborima za gradonačelnika Rijeke 2013. godine. Nakon izbora odlučio se za potpuno suprotni tabor te na kraju 2013. godine prešao u HDZ.

Da je ipak HDZ stranka kojoj je bliži dokazuju njegove riječi kojima se prilikom konferencije za medije održane povodom prelaska u HDZ, opisao kao 'katolik, tradicionalan i demokršćanin'.

Sredinom veljače 2016. godine objavljena je i imovinska kartica ministra Šustara koji mjesečno zarađuje 15.943 kuna. Njegova supruga radi u arhitektonskom studiju u kojem godišnje zarađuje 72.000 kuna. Supruga je podigla i kredit od 20.000 eura 2003. godine. Mjesečna rata je 106 eura. Na nju glasi i stan u Rijeci od 152 kvadrata koji je dobila u nasljedstvo, a čija je procijenjena vrijednost dva i pol milijuna kuna.

Vlasnica je i manjeg stana od 79,40 kvadrata, također u Rijeci, vrijednog milijun i pol kuna. Tu je i građevinsko zemljište od 492 kvadrata u Porozini vrijedno 2,6 milijuna kuna. Ministar je suvlasnik kuće s okućnicom, gospodarskog objekta i Oranice u Kostreni.

Šustarova supruga u nasljedstvo je dobila i automobil Ford Focus karavan iz 2003. godine vrijedan 21 tisuću kuna. Ona ima i štednju od 1650 švicarskih franaka, dok su za dijete supružnici uplatili štednju od 2850 švicarskih franaka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju