Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan Predrag Štromar

Saniranje štete: Uopće ne razmišljamo o koaliciji s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar na konferenciji za novinare u petak u Varaždinu izjavio je da se o koaliciji s HDZ-om uopće ne razmišlja, već je fokus u potpunosti na drugom krugu lokalnih izbora.

Štromar je tako odgovorio na potez svog protukandidata za varaždinskog župana, predsjednika Narodne stranke – reformista Radimira Čačića, koji je prije toga na svojoj konferenciji za novinare zapalio svijeću za HNS, zbog, kako je rekao, "izdaje časnih članova HNS-a i birača" potaknut pisanjem medija da će HNS podržati premijera Plenkovića i HDZ nakon lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIZBORNE KRIŽALJKE Šef HNS-a Predrag Štromar: "U stranci već razgovaramo, a u idućih nekoliko dana ćemo razgovarati sa svima" Predrag Štromar, predsjednik HNS-a, i Sabina Tandara Knezović Očekuje tri mandata Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio zašto je u koaliciji s HDZ-om i bi li to ponovio

"Mi smo kao HNS, i ja osobno, na zadnjim dvama izborima za parlament pokazali našu snagu i vrijednost i nismo izdali HNS-ovce i građane naše županije. Gospodin Čačić je podržavao i onu vladu gospodina Orešković, a i ovu gospodina Plenkovića. O koaliciji s HDZ-om uopće ne razgovaramo, ne razmišljamo. Fokusirani smo na izbore koji će biti u nedjelju, ne samo za župana nego i za sve kandidate koji su ušli u drugi krug, a koje mi podržavamo", odgovorio je Štromar.

Nagađanja o koaliciji HDZ-a i HNS-a krenula su još jače nakon što je Ivan Vrdoljak, predsjednik narodnjaka, noćas imao zanimljivu objavu o reformi obrazovanja.

Štromar je dodao da komunikacija s građanima mora biti "pristojna, tolerantna, iskrena i otvorena, jer upravo takve karakteristike krase građane sjevera i Varaždinske županije".

"Ovdje na sjeveru i u našoj županiji ljudi su uglavnom tolerantni, živimo bolje nego u drugim dijelovima Hrvatske i potpuno smo otvoreno društvo. Zato moramo zaštiti taj duh sjevera, duh svih onih vrijednosti s kojima smo odrastali i kojima su nas učili naši roditelji“, kazao je Štromar ocijenivši kampanju turbulentnom i burnom jer je nisu uvijek krasile spomenute karakteristike.

HNS-ov Štromar, kandidat koalicije s SDP-om, HSS-om, HSU-om i Hrvatskim laburistima, očekuje pobjedu u drugom krugu i nastavak posla od ponedjeljka.

"Cilj je ne samo da sjever zadrži poziciju kotača razvoja Hrvatske, već je cilj da se taj kotač u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske zavrti još brže i još efikasnije“, rekao je Štromar i pozvao građane na izbore. (Hina/N.C.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene