Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar branitelja

'Pravo i pravda ponekad ne idu ruku pod ruku, ali nasilje nije rješenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelj Predrag Matić apelirao je na sve Vukovarce da spuste loptu na zemlju. Kazao je da pravo i pravda ponekad ne idu ruku pod ruku.

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić u Splitu je komentirao današnje incidente u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teške prometne nesreće na dva kraja Hrvatske: Jedna osoba poginula, još jedna završila u bolnici Policija, ilustracija U Slavoniji Pijan sletio s ceste pa "pokosio" sve pred sobom, od auta do ravjetnog stupa i ograde

'Jako sam tužan i razočaran da se to događa u mom i našem Vukovaru. Svi hrvatski branitelji znaju, kao i građani grada Vukovara, da smo se mi upravo 90-ih godina i borili za zakone i za poštivanje zakona. Ponekad nam poštivanje zakona ne odgovara, ali zakoni su zato tu. Pravo i pravda, više sam puta rekao, ne idu ponekad ruku pod ruku', rekao je ministar, koji je i sam bio vukovarski branitelj.

>> Prosvjednici u Vukovaru čekićima porušili postavljene ploče s dvojezičnim natpisom

'Apeliram na sve moje prijatelje Vukovarce branitelje: nasilje nije rješenje. Imalo smo to 90-ih. Nemojte nasiljem rješavati problem. (...) Možemo doći do rješenja kojim bismo svi bili zadovoljni, ali za to treba dobra volja', dodao je Matić.

Ministar je rekao i da je stanje u Vukovaru, nakon svih događaja 90-ih, uvijek krhko, ali da ovakvi događaji grad vraćaju godinama unazad i 'sada ponovno treba graditi sve ispočetka'.

'Trenuci u kojima hrvatski branitelji dižu ruke na hrvatsku policiju, a hrvatski policajci mahom su također hrvatski branitelji, više je nego razočaravajući podatak i ja apeliram na sve Vukovarce da spuste loptu na zemlju. (...) Postoje načini, postoje metode da se situacija razriješi. Ja ih pozivam i još jednom im govorim: nasilje nije metoda, imali smo to 90-ih. Nismo svi isti', zaključio je ministar Predrag Matić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene