Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar SDP-ove Vlade

Žestoko po predsjednici: ''Najaviti kandidaturu na današnji dan je degutantno. Ona je kraljice patetike''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši SDP-ov ministar branitelja Fred Matić u ponedjeljak je poručio kako je današnja neizravna kandidatura Kolinde Grabar Kitarović u Kninu "žalosna i tužna" te da je "degutantno" da je to učinila baš na obljetnicu Oluje.

"Degutantno je na današnji dan najaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore", rekao je Matić gostujući na N1 televiziji.

Komentirao je i predsjedničin govor u subotu na prijemu za ratne zapovjednike Domovinskog rata, kada je izjavila da ju je "gotovo grizla savjest" te da je htjela uhvatiti pušku i otići na bojište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svečani prijem zapovjednika Ministri i predsjednica nisu mogli suspregnuti emocije: Na kninskoj tvrđavi pjevala se Daleka obala i poznata arija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svi su na raspolaganju Božinović i Butković podržavaju kandidaturu predsjednice: "Ostaje joj samo da pobijedi"

"Išao sam dvaput u WC, otišao sam se ispovraćati. Degutantan govor. Jel ti netko branio da uzmeš pušku? Pa što nije uzela pušku? Nije postojao test inteligencije niti psihofizičkih sposobnosti da se bude branitelj. Ona je kraljica patetike", kazao je Matić.

Predsjednica Grabar - Kitarović u nedjelju je, govoreći o obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, rekla kako ju je "gotovo grizla savjest". "Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u metcima i u suočavanju s onima koji su ispred vas", istaknula je i naglasila kako je bila svjesna da ima dužnost u Ministrarstvu vanjskih poslova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene