Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinikati o Zakonu o državnim službama

'Predloženi Zakon smatramo kažnjeničkom bojnom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predložene izmjene Zakona o državnim službenicima kritzirali su sindikalni čelnici.

Zaposlenike je najviše uznemirila najava mogućnosti izvanrednog otkaza.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Vrućine - 26 Prvi takav krovni zakon Slijedi nam reforma turizma, evo što novi prijedlog zakona donosi

>> Vlada najavila mogućnost izvanrednog otkaza u državnoj službi

'Ovaj zakon smatramo kažnjeničkom bojnom koja je nahrupila na dosadašnja stečena prava državnih službenika jer ovaj prijedlog zakona to definitivno radi', izjavio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Pleša se najviše okomio na činjenicu da se planira davanje otkaza po slobodnoj procjeni rukovoditelja odjela. 'Slobodna procjena može dovesti do toga da u nju uđe politička podobnost, osobno sviđanje pojedinca ili bilo što drugo što ne spada u objektivne kriterije', rekao je Pleša. On je podsjetio kako su za takve situacije do sada postojali službenički sudovi.

Sindikalisti su na Vladu ljuti jer niti jedan njihov prijedlog nije usvojen. 'Smatramo se izigranima, smatramo se da nismo priznati kao adekvatan socijalni partner i upitno je ima li smisla sudjelovati u razgovorima u kojima se nešto predlaže, a druga strana apsolutno ništa ne prihvaća', rekao je Pleša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene