Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predizborni skup Autohtone hrvatske seljačke stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autohtona Hrvatska seljačka stranka (A-HSS), koja kaže da nastavlja političke ideje i nauk osnivača HSS-a braće i Stjepana Radića, danas je u Sisku održala predizborni skup za VI. izbornu jedinicu.

Na skupu su predstavljeni kandidati i izborni program. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predizborni skup Ivana Čehoka 'U današnje vrijeme je prije svega potrebno jedinstvo' Slika nije dostupna Telefonski se javio predizbornom skupu Glavaš premijera Sanadera nazvao 'monstrumom'

A-HSS se zauzima za očuvanje nacionalnog ponosa, pokretanje gospodarskog razvoja i socijalnu sigurnost za sve građane, posebice za hrvatske branitelje Domovinskog rata, seljake i radnike koji žive od svojega rada.

Predsjednik stranke i nositelj svih izbornih lista Jasenko Stipac napomenuo je da su se početkom ove godine organizirali obnovitelji i nekadašnji saborski zastupnici HSS-a kako bi spasili što se dade spasiti jer je nauk braće Radić, uz nauk dr. Ante Starčevića, najoriginalnija politička misao koju Hrvatska ima.

Ocijenio je da je HSS s Josipom Friščićem na čelu počeo gubiti svoj identitet i otišao liberalno-tržišnim putem koji je Hrvatsku proteklih godina doveo u tragičnu situaciju, donio stotine tisuća nezaposlenih, velik broj uništenih i zatvorenih tvornica i radnih mjesta te preveliki uvoz, posebice poljoprivrednih proizvoda.

Drugi na listi Ernest Navarra iz Siska, bivši tajnik sisačkoga i
županijskoga HSS-a, ustvrdio je da se HSS odrekao svoje tradicije i osnivača i vođa - braće Radić. Rekao je da se A-HSS zauzima za decentralizaciju Hrvatske i bolje funkcioniranje pravnog sustava kako se ne bi događalo da Državno odvjetništvo u Sisku podigne optužni prijedlog zbog zagađivanja zraka protiv bivšeg direktora sisačke Rafinerije nafte iako se zna da ona nije samostalni pravni subjekt,
nego Inin pogon, te da je odluke o nabavi i preradi nafte u njoj
donosio Zagreb, a ne Sisak.

Biračima se predstavio i Stjepan Marić, obnovitelj HSS-a iz godine 1989. i bivši HSS-ov saborski zastupnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene