Europski parlament, ilustracija (Foto: AFP)
Europski parlament, ilustracija (Foto: AFP) Foto: afp

Odlukom Glavnog savjeta DSS-a predana je lista kandidata Demokratskog saveza Srba za europarlamentarne izbore. Na europarlamentarne izbore DSS izlazi kako bi otvorio politički prostor svojim sunarodnjacima da se nastave boriti za ostvarenje prava srpske zajednice.


"Europski parlament je mjesto gdje treba reći da se prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj ne poštuju, da je Hrvatska ušla u EU bez rješavanja osnovnih problema srpske zajednice iako je netko drugi u ime Srba pristao na završetak pregovora o 'Poglavlju 23', za vrijeme pristupnih pregovora. Sve je to potrebno ispraviti, ali to ne može onaj tko je Srbe doveo u ovakvo stanje i položaj", stoji u priopćenju za medije. 

Vezani članci SDP i HDZ u noći europskih izbora (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Podvukli su crtu nakon euroizbora: HDZ u plusu, SDP u debelom minusu - evo koliko su potrošili Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Horvat: "HDZ će analizirati pogreške iza zatvorenih vrata"

Kao pluralistična i otvorena politička organizacija, na listi DSS-a su, osim članova i funkcionera DSS-a, nestranački istaknuti kandidati iz reda srpske zajednice, Branka Bakšić, Srđan Tatić, Luka Šušak i Dragan Crnogorac.

Lista je zastupljena s 12 kandidata s područja istočne Slavonije, zapadne Slavonije, Banije, Korduna, Dalmacije, Zagreba i Kvarnera.

Glavni je tajnik DSS-a Siniša Ljubojević.

LISTA KANDIDATA DSS-a

1. Srđan Milaković, mag. iur. (Vukovar)
2. Dragan Crnogorac, prof. (Vukovar)
3. Luka Šušak, dipl.iur. (Zagreb)
4. Branka Bakšić (Glina)
5. mr. Dušan Bjelajac, dr. med. (Glina)
6. Jovan Bojanić, dr. vet. med. (Benkovac)
7. Srđan Tatić, učitelj za trad. igre (Vukovar)
8. Slađana Bunjevac, dipl. oec. (Plaški)
9. Ilija Drageljević, ecc. ekonomist (Okučani)
10. Nebojša Manojlović, mag. politologije (Vinkovci)
11. Jovica Radmanović, dipl. ing. el. (Rijeka)
12. Siniša Ljubojević, struč. spec. ing. el. (Ogulin)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju