Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatski apsurd'

Prosvjed pred Saborom: 'Zakon strateškim investicijama je nepotreban'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Zakona o strateškim investicijama danas se prosvjedovalo an Markovom trgu pred zgradom Sabora.

Pred zgradom Sabora održan je prosvjed u organizaciji nekoliko udruga protiv Zakona o strateškim investicijama. U Zelenoj akciji Zakon smatraju nepotrebnim, kriteriji su, kažu, nejasni i tvrde da zbog ovog Zakona i trgovina delikatesama može biti proglašena start Investom.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

U Mađarskoj je, primjerice, start Invest kasino u parku prirode. Gong smatra zakon lošim jer u kreiranju ne sudjeluju ni građani ni lokalne institucije. Tvrde da je hrvatski apsurd da za posao treba potvrda o nekažnjavanju, a kod strateških investitora ništa.

>> Brže strateške investicije: Ulagači će realizaciju čekati pet mjeseci!

Udruga arhitekata protivi se što nisu potrebni urbanistički planovi i smatraju da zakon može imati velike štete za prostor. Udruga Pravo na grad uvjerava kako se zakonom ne ubrzava birokracija nego se dio procedure zaobilazi, preskaču se ključne faze. Vlada, kažu. zalaže se za deregulaciju, liberalizaciju i privatizaciju i to rade zajedno s HDZ-om.

Sudionici prosvjeda izveli su i performans u kojem su nabrajali kaznena djela za koje smatraju da će bujati po donošenju ovog Zakona - od korupcije, prijevare, kaznenih djela protiv okoliša i slično.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene