Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Zakona o strateškim investicijama danas se prosvjedovalo an Markovom trgu pred zgradom Sabora.


Pred zgradom Sabora održan je prosvjed u organizaciji nekoliko udruga protiv Zakona o strateškim investicijama. U Zelenoj akciji Zakon smatraju nepotrebnim, kriteriji su, kažu, nejasni i tvrde da zbog ovog Zakona i trgovina delikatesama može biti proglašena start Investom.

Vezani članci Ugostitelji su nedavno jednosatnim prekidom rada upozoravali na probleme zbog pandemije Ugostitelji nakon novih mjera upozorili: "Morat ćemo dignuti cijene, ne želimo biti lice Jihadi Johna protiv stožera" Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević o prosvjedu na Markovu trgu uoči raspuštanja Sabora: "Političke poene želi skupiti HDZ, zato i idu na izbore"

U Mađarskoj je, primjerice, start Invest kasino u parku prirode. Gong smatra zakon lošim jer u kreiranju ne sudjeluju ni građani ni lokalne institucije. Tvrde da je hrvatski apsurd da za posao treba potvrda o nekažnjavanju, a kod strateških investitora ništa.

>> Brže strateške investicije: Ulagači će realizaciju čekati pet mjeseci!

Udruga arhitekata protivi se što nisu potrebni urbanistički planovi i smatraju da zakon može imati velike štete za prostor. Udruga Pravo na grad uvjerava kako se zakonom ne ubrzava birokracija nego se dio procedure zaobilazi, preskaču se ključne faze. Vlada, kažu. zalaže se za deregulaciju, liberalizaciju i privatizaciju i to rade zajedno s HDZ-om.

Sudionici prosvjeda izveli su i performans u kojem su nabrajali kaznena djela za koje smatraju da će bujati po donošenju ovog Zakona - od korupcije, prijevare, kaznenih djela protiv okoliša i slično.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook