Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski izbori

Pred Hrvatskom je najduža izborna kampanja ikad - trajat će rekordnih 47 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od jutra Državno izborno povjerenstvo zaprima kandidacijske liste za izbore za Europski parlament. Kukuriku koalicija svoju će predati u četvrtak, a HDZ će to učiniti tek u petak.

Od ranoga jutra Državno izborno povjerenstvo zaprima kandidacijske liste za izbore za Europski parlament. Danas su svoje predali Hrvatski laburisti, ORaH i Savez za Hrvatsku. Pred Hrvatskom je najduža izborna kampanja ikad! Trajat će rekordnih 47 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka za Pantovčak SDP za Josipovićevu kampanju ima oko 4 milijuna kuna Slika nije dostupna Nezadovoljna oporba 'Na pomolu je još jedan političko-pravni skandal u režiji SDP-a'

Koliko novaca će hrvatske stranke potrošiti na političku kampanju za EU izbore?

Nova dvorana Europskog parlamenta, nakon gotovo dvije godine obnove, otvorila je vrata. Aktualni zastupnici u njoj će raditi do sredine travnja. Tada se parlament raspušta. Za kampanju su povjerenici, pa tako i Neven Mimica, dobili godišnji odmor. I dok se u Bruxellesu još uvijek zasjeda u Hrvatskoj je počela predaja kandidacijskih lista.

Glavni je cilj laburista u Europskom parlamentu zastupati interese radnika. 'Osim koncepta kojem se protivimo, Europa kao bankarska unija, smatramo da Europa mora biti unija rada jer su radnici u Europi podnijeli najveći teret krize', rekao je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Listu je predao i ORAH koji će svoju kampanju zbog nedostatka financija, većinom voditi na društvenim mrežama. 'Ljude ćemo educirati o tome šta je Europske unija na koji način funkcionira EU parlament zbog toga što smatramo da građani jako malo znaju', izjavila je Mirela Holy, nositeljica lista ORAH.

Kukuriku zajedno na EU izbore

U punom sastavu, liste je donijelo osam stranaka desnice, Savez za Hrvatsku. Oni su kažu drugačiji od ostalih. 'Mi smo drugačiji po tome što svojim životom možemo svjedočiti da imamo čiste ruke da smo živili od svoga rada da znamo raditi', rekao je Milan Kujundžić, nositelj liste Saveza za Hrvatsku.

Kandidacijske liste predaju se 4. travnja do ponoći. Danom objave počinje izborna kampanja koja će trajati 47 dana. Izbori su 25. svibnja! 'To je do sada najduža izborna promidžba u svim izborima koje je provodilo ovo izborno državno povjerenstvo', smatra Davor Orlović, član DIP-a. Kukuriku koalicija liste predaje u četvrtak, dok će HDZ sa svojim partnerima to učiniti u petak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene