Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obratite pažnju'

Pravobraniteljica: Među izbjeglicama su i djeca s teškoćama u razvoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom upozorila je u subotu da među izbjeglicama ima i djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom te apelirala da se prepoznaju njihove specifične potrebe i pruži im se odgovarajuća zaštita.

"Posebno apeliram na djelatnike i volontere Crvenog križa, zdravstvene i policijske djelatnike da ih pravovremeno identificiraju i prepoznaju njihove specifične potrebe kako bi im se osigurala odgovarajuća zaštita, prijevoz i opskrba ortopedskim pomagalima i ostalim potrepštinama. U slučaju potrebe privremenog ili duljeg zbrinjavanja molimo da se posebno vodi briga da se osobe s invaliditetom ne odvajaju od članova svojih obitelji te da smještajni kapaciteti budu pristupačni", pozvala je pravobraniteljica Anka Slonjšak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu" Slika nije dostupna Zakone ne poštuju ni oni koji su ih donijeli DRŽAVNA SRAMOTA 'Mene je tu sram, osjećam se užasno loše'

O IZBJEGLICAMA U TOVARNIKU 'Većina njih me iznenadila jednim pitanjem'

Posebno moli da se u planiranim aktivnostima prihvata i zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom očuva njihovo zdravlje, dostojanstvo i obiteljska povezanost.

U pogledu pitanja koja se odnose na način zbrinjavanja te zadovoljavanja specifičnih potreba koje proizlaze iz invaliditeta, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom stoji na raspolaganju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene