Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom upozorila je u subotu da među izbjeglicama ima i djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom te apelirala da se prepoznaju njihove specifične potrebe i pruži im se odgovarajuća zaštita.


"Posebno apeliram na djelatnike i volontere Crvenog križa, zdravstvene i policijske djelatnike da ih pravovremeno identificiraju i prepoznaju njihove specifične potrebe kako bi im se osigurala odgovarajuća zaštita, prijevoz i opskrba ortopedskim pomagalima i ostalim potrepštinama. U slučaju potrebe privremenog ili duljeg zbrinjavanja molimo da se posebno vodi briga da se osobe s invaliditetom ne odvajaju od članova svojih obitelji te da smještajni kapaciteti budu pristupačni", pozvala je pravobraniteljica Anka Slonjšak.

O IZBJEGLICAMA U TOVARNIKU 'Većina njih me iznenadila jednim pitanjem'

Vezani članci CMS podnio prijavu DORH-u protiv nepoznatog počinitelja Centar za mirovne studije: "Muškarci u crnom vezali su izbjeglice za drvo, satima ih mučili pa protjerali u BiH" Slika nije dostupna Osobe s invaliditetom nezadovoljne sustavom socijalne skrbi

Posebno moli da se u planiranim aktivnostima prihvata i zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom očuva njihovo zdravlje, dostojanstvo i obiteljska povezanost.

U pogledu pitanja koja se odnose na način zbrinjavanja te zadovoljavanja specifičnih potreba koje proizlaze iz invaliditeta, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom stoji na raspolaganju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook